Anthurium (Andreanum Grp) Chelsey Chocolate

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium (Andreanum Grp) Chelsey Chocolate is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een te natte grond staan. Af en toe benevelen is ook goed voor de plant.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Chelsey Chocolate heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Let op dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De Anthurium plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de wortels niet in het water staan. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever op een plek met halfschaduw.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Chelsey Chocolate houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De plant bloeit gedurende de lente en zomermaanden, meestal van april tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgeving.

  Ja, Anthurium planten helpen de luchtzuiverheid in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat om de groei en ontwikkeling te bevorderen.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen regelmatig verwijderen met een snoeischaar. Snoei tijdens het groeiseizoen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp en schoon is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen natte voeten krijgt, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De Anthurium Chelsey Chocolate gedijt het beste in een potgrond die goed vochtig blijft maar ook goed draineert. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei. Verpot de plant indien nodig om voldoende ruimte te bieden voor de wortels.

  Anthuriums hebben een goed doorlatende, luchtige potgrond nodig. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig door regelmatig water te geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren regelmatig om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Besproei de bladeren regelmatig met water om ze stofvrij te houden en een gezonde groei te bevorderen. Pas op dat je de bloemen niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Anthurium Chelsey Chocolate heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet te ver van een raam staat om voldoende licht te krijgen.

  De Anthurium Chelsey Chocolate gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een te hoge luchtvochtigheid kan schimmel veroorzaken. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en de planten niet in de buurt van een verwarming te plaatsen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Chelsey Chocolate gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Anthurium plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten, zoals een evenwichtige 12-12-12 formule, eens per maand. Vermijd het gebruik van te veel meststof, omdat dit schade kan veroorzaken aan de wortels.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.