Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en gedijt goed bij indirect zonlicht. Regelmatig afstoffen van de bladeren kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige bloei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl heeft behoefte aan water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gemiddeld genomen heeft deze plant ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl houdt niet van direct fel zonlicht, het is beter om de plant op een lichte plek met indirect zonlicht te plaatsen. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant op peil te houden.

  De Anthurium plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Anthurium planten worden beschouwd als luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Anthurium planten staan bekend om hun decoratieve bladeren en bloemen, wat ze een populaire keuze maakt voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de optimale temperatuur voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die hier buiten vallen.

 • Het is niet nodig om Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl regelmatig te snoeien. Verwijder wel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig de bloemstelen na de bloei om de groei te bevorderen.

  De Anthurium Perito Pearl heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Daarnaast is het aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is luchtig, goed doorlatend en bevat voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten wordt aanbevolen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl vereist regelmatige bewatering en een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Daarnaast is het aan te raden om de bladeren regelmatig af te stoffen en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte vochtige doek. Als er hardnekkig vuil op de bladeren zit, kun je ze voorzichtig afspoelen onder lauw water. Zorg ervoor dat de plant niet te lang nat blijft, om schimmel te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloemen en groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals de Anthurium Andreanum Groep geven de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien en de plant op een plek te zetten met voldoende vocht in de lucht. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Perito Pearl gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant gezond en vitaal te houden. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.