Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in zowel direct zonlicht als lichte schaduw. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een zonnige plek in je huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat hij minstens zes uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Pelargoniums hebben meestal matig water nodig. Het is het beste om de grond tussen gietbeurten in licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargoniums geven de voorkeur aan helder maar indirect zonlicht. Felle zon kan bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is het beste om ze in een ruimte te plaatsen met helder, gefilterd zonlicht.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli' houdt van warmte omdat het een kamerplant is die gedijt bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om gezond te blijven. Het vermijden van tocht en kou is ook essentieel voor deze plant.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met augustus en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een goede keuze voor in huis, vooral in kamers waar de lucht vaak vervuild is. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats de plant daarom niet in de buurt van tocht of extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Water geven aan deze plant kan het beste worden gedaan wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd te veel water geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende pot staat om overtollig water te laten weglopen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een potgrond met toegevoegde meststoffen kan de groei van de plant bevorderen.

  De ideale bodem voor kamerplanten zoals Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Dopelelebeli' is goed doorlatend en lichtvochtig. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals organische meststoffen. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de waterafvoer kan belemmeren en wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Zorg voor voldoende licht, bij voorkeur indirect zonlicht. Om de bloei te bevorderen, kun je regelmatig dode bloemen verwijderen.

  De plant kan eenvoudig worden schoongemaakt door regelmatig stof van de bladeren af te vegen met een zachte doek. Het is belangrijk om geen chemicaliën te gebruiken, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Ook kan de plant af en toe een bad nemen onder de douche om stof en vuil te verwijderen.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt voor gezonde groei en bloei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De temperatuur waarbij de plant gedijt is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor de gezondheid van de plant.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals uitdroging of schimmelvorming.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Een juiste pH-waarde stimuleert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Geef de plant tijdens de groeiperiode regelmatig vloeibare meststoffen volgens de aanbevolen dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.