Osteospermum 'Se?orita Jutta'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde plant die ook in koudere maanden zijn bladeren behoudt. Dit maakt de plant ideaal voor tuinen die het hele jaar door groen moeten blijven.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven in koudere temperaturen. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is een aan te raden om de plant in een pot te houden, zodat deze gemakkelijk verplaatst kan worden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is vooral belangrijk om de plant voldoende water en zonlicht te geven. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen helpt de plant om langer te bloeien.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende licht en lucht te geven aan de plant om gezond te blijven. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht in de buurt staan om voldoende ruimte te bieden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In te veel schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij staat. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant Osteospermum 'Se?orita Jutta' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan door de nectar en kleurrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt hij bescherming aan kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan een gezondere ecosystemen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren van maart tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. De bloemen blijven gedurende meerdere weken tot maanden aan de plant zitten.

  Ja, Osteospermum 'Se?orita Jutta' kan goed tegen volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is een tuinplant die veel licht nodig heeft om te groeien en te bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn mooie bloemen. Het is belangrijk om geen planten of bloemen te eten tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte bladeren en bloemen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Dit kan helpen om geluiden te verzachten en de omgeving rustiger te maken. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de groei te bevorderen. Snoei eventuele dode of beschadigde takken in het voorjaar. Knip de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond in het najaar.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding toe voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen bevordert de groei en bloei van deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten die niet winterhard zijn, zoals "Osteospermum 'Se?orita Jutta'", moeten beschermd worden tegen vorst. Dit kan door de plant binnen te halen tijdens de winter of door te bedekken met stro of mulch. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen.

  Het is raadzaam om de plant regelmatig bij te mesten met een meststof voor bloeiende planten, zoals een universele meststof met extra kalium. Het beste moment om te bemesten is in het voorjaar en gedurende de bloeiperiode, vanaf het voorjaar tot in de herfst. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de plantstelen wordt gelegd.

  De zuurgraad van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Onze Tuinplanten gedijen het beste in deze omstandigheden en zullen gezond en bloeiend blijven. Overmatige zure of alkalische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan regelmatig controleren op insecten zoals bladluizen en tripsen helpen. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorkomen dat de plant te dicht op elkaar staat, zodat er voldoende luchtcirculatie is. Mocht er toch ongedierte aanwezig zijn, dan kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.