Osteospermum 'Se?orita Christina'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Osteospermum 'Se?orita Christina' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter meestal afsterft en in het voorjaar opnieuw begint te groeien. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water en voeding. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De planten hebben voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, met een minimale afstand van ongeveer 30-40 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te groeien zonder elkaar te verstikken. Overvolle planten kunnen leiden tot slechte luchtcirculatie en een verhoogd risico op ziekten.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groeiresultaten. Te veel schaduw kan leiden tot verminderde bloemproductie.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten lichtvochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Omdat de plant aantrekkelijk is voor bestuivende insecten, draagt deze bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en habitat voor verschillende insectensoorten, wat positief is voor de lokale ecosysteem. Het is belangrijk om biodiversiteit in de tuin te stimuleren voor een gezonde en evenwichtige omgeving.

  Osteospermum 'Se?orita Christina' bloeit meestal van mei tot en met oktober. De bloeiperiode van deze tuinplant kan ongeveer 5-6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warmere periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en bloemen. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is voor een goede afwatering. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Gebruik eventueel een meststof speciaal voor tuinplanten om de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen te leveren voor gezonde plantengroei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plant de Tuinplanten in een border of bloembak voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door het bedekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om rotting te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Zorg voor regelmatig water geven en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei eventueel in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik daarnaast tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare plantenvoeding. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Osteospermum 'Se?orita Christina' heeft baat bij een laag mulch, dit helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt te liggen om rotting te voorkomen. Het regelmatig vernieuwen van de mulchlaag kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde groei van de plant.

  De plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bestrijdingsmiddelen. Wanneer nodig, kunnen deze worden gebruikt om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze snel te behandelen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.