Ficus religiosa

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is redelijk makkelijk in onderhoud en gedijt goed bij regelmatig water geven en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding. Snoeien is af en toe nodig om de groei te controleren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het zuiden is ideaal.

  Deze plant dient gemiddeld één tot twee keer per week water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Geef liever wat minder water dan te veel water.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Het is ook goed om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ficus religiosa bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend als luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de eigenschap om giftige stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het wordt daarom vaak aanbevolen als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en behoudt de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant weg te houden van extreme temperaturen.

 • De Kamerplant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en knip te lange takken terug in het voorjaar. Zorg ervoor dat de plant genoeg zonlicht krijgt na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in drassige omstandigheden verkeren. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen.

  De Ficus religiosa groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. De potgrond dient vochtig te zijn, maar niet drassig. Het is aan te raden om jaarlijks de bovenste laag potgrond te vervangen voor optimale groei van de plant.

  De Kamerplant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Een lichte organische bemesting in het voorjaar kan de groei van de plant stimuleren.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en moet regelmatig water krijgen, waarbij de grond tussen gietbeurten licht vochtig moet blijven. Af en toe besproeien met water helpt ook om de luchtvochtigheid te verhogen. Snoei dode bladeren en takken regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Voor een extra glans kun je de bladeren af en toe besproeien met lauw water.

  Deze plant heeft het liefst veel helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Zet de plant niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Vermijd te weinig licht, want dit kan leiden tot een slechte groei en minder bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn en niet te droog, aangezien de plant het best gedijt in een vochtige omgeving. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Hoge luchtvochtigheid kan schimmel- of bacteriegroei veroorzaken, terwijl te lage luchtvochtigheid de plant kan uitdrogen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Testing van de bodem kan helpen om de juiste pH-waarde te bepalen.

  De plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen op gewone potgrond. Het is belangrijk om de plant in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige vloeibare meststof. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.