Freesia Feelgood White

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Freesia Feelgood White is een kamerplant die over het algemeen makkelijk te onderhouden is. Het vereist regelmatig water geven en een plek met indirect zonlicht. Ook is het belangrijk om de dode bloemen te verwijderen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  De Freesia Feelgood White heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

  De Freesia Feelgood White houdt niet van felle zon. Het beste is om de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te lage temperaturen. Het regelmatig besproeien van de plant helpt ook om een warme en vochtige omgeving te creëren.

  De Freesia Feelgood White bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloei duurt meestal ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de Freesia Feelgood White is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het verwijdert giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht, waardoor u schone en gezonde lucht kunt inademen. Het is een mooie toevoeging aan uw kamer en kan zorgen voor een gezellige sfeer.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd grote schommelingen in temperatuur. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarming.

 • Het is niet nodig om de Freesia Feelgood White plant te snoeien. Verwijder alleen uitgebloeide bloemen om de plant er netjes uit te laten zien. Als de bladeren bruin worden, kunnen deze voorzichtig worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De Freesia Feelgood White kan het best geplant worden in potgrond die goed gedraineerd is en een lichtzure pH-waarde heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Een goede kwaliteit potgrond met voldoende voedingsstoffen en goede drainage is essentieel voor kamerplanten. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig verpotten in verse potgrond kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode voor optimale bloei. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen.

  De plant kan stof afnemen met een zachte doek of spons. Gebruik lauw water om de bladeren schoon te maken. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen of zeep.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en bloemen te produceren. Plaats hem op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen om de groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van verwarmings- of ventilatieroosters te houden.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, dus het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Dit kan worden bereikt door regelmatig de plant te besproeien met water op kamertemperatuur of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan beïnvloeden.

  De Freesia Feelgood White gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.