Epipremnum pinnatum 'Albo Variegata'

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in verschillende lichtomstandigheden en vereist matig water geven. Daarnaast is de plant ook bestand tegen verschillende temperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en de witte en groene bladeren te behouden. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Pas op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  De plant houdt van helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant daarom niet op een plek waar de zon fel op schijnt. Het beste is een plek met helder, gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Warmte helpt de plant te groeien en gezond te blijven. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij warmtebronnen zoals radiatoren staat.

  De Epipremnum pinnatum 'Albo Variegata' bloeit zelden als kamerplant. Wanneer de plant bloeit, gebeurt dit meestal in de zomermaanden. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in jouw huis. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in binnenruimtes.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius en gedijt goed in een warme binnenumgeving. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met scherpe en schone snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten uitdrogen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in een lichte potgrond die goed doorlatend is. Het wordt aangeraden om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een mengsel van potgrond met wat grof zand of perlite kan de drainage verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met compost voor extra voeding. Zorg er ook voor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen met verse grond om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om dode bladeren regelmatig te verwijderen en de plant af en toe af te stoffen.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt door zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren houdt de plant gezond en stofvrij.

  De Epipremnum pinnatum 'Albo Variegata' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor helder, indirect licht om de groei en kleur van de bladeren te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De plant heeft behoefte aan een gematigde luchtvochtigheid en kan goed gedijen in normale omstandigheden in huis. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Epipremnum pinnatum 'Albo Variegata' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.1 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen voor een optimale groei van de plant. Het is aan te raden om een geschikte potgrond te gebruiken die voldoet aan de behoeften van de plant.

  Voor een goede groei en gezondheid heeft deze plant regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volg de aanbevolen dosering op de verpakking en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Geef de plant geen mest tijdens de rustperiode in de winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.