Epipremnum pinnatum 'Baltic Blue'

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en indirect zonlicht. Daarnaast is hij ook relatief tolerant ten opzichte van verschillende luchtvochtigheidsniveaus.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  Deze plant heeft matig water nodig en dient vochtig te worden gehouden, maar niet drassig. Het is aan te raden om de grond één keer per week water te geven, afhankelijk van de lichtintensiteit en temperatuur in de omgeving. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door deels op te laten drogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren verbranden en ze laten verkleuren of beschadigen. Plaats de plant dus liever niet in de volle zon.

  Deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken. Een constante warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Deze plant bloeit zelden en produceert kleine, onopvallende bloemen. De bloeiperiode is meestal in de zomermaanden en kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De plant verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig onderhouden en schoonhouden van de bladeren zal de luchtzuiverende werking van de plant optimaliseren.

  Ja, deze plant houdt van een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het raadzaam om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Daarnaast kan het snoeien van de plant ervoor zorgen dat deze compact blijft en mooi groeit. Let erop dat de plant voldoende zonlicht ontvangt na het snoeien.

  De plant moet regelmatig water krijgen, ongeveer eens per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. Geef wat minder water in de winter wanneer de groei vertraagt.

  Kamerplanten zoals deze plant gedijen het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe door middel van vloeibare meststoffen voor kamerplanten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Water geven is voldoende als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Af en toe bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal de plant helpen om gezond te blijven en goed te gedijen.

  De Epipremnum pinnatum 'Baltic Blue' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van verwarmings- en airconditioningbronnen om temperatuurschommelingen te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid op een geschikt niveau is.

  De Epipremnum pinnatum 'Baltic Blue' is het meest geschikt voor een neutrale tot licht zure bodem. Een ideale pH-waarde ligt tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de "Epipremnum pinnatum 'Baltic Blue'" hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant voornamelijk tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.