Aglaonema Chantal

Aglaonema

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te voorzien van plantenvoeding. De plant gedijt goed op een plek met indirect licht en regelmatig afstoffen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  De Aglaonema Chantal heeft indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, maar gedempt licht. Het is een kamerplant die het goed doet bij normale kamertemperatuur.

  Kamerplanten zoals Aglaonema Chantal hebben gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de kluit niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Houd de grond altijd licht vochtig.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van felle zon. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze indirect licht krijgen. Felle zon kan namelijk schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Aglaonema Chantal bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, de Aglaonema Chantal staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn vermogen om de lucht te zuiveren en giftige stoffen te absorberen. Het is een uitstekende kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurveranderingen.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde bladeren te verwijderen met scherpe en schone snoeischaar. Ook kun je de plant verjongen door lange stelen af te knippen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen om wortelrot te voorkomen. Water geven op kamertemperatuur is het beste voor de plant.

  Kamerplanten zoals Aglaonema Chantal hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten is aanbevolen voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt. Zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar vermijd te veel water geven. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding.

  Het kan nuttig zijn om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en eventuele plagen te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Geef de plant ook af en toe een milde douche om het bladoppervlak schoon te houden.

  De plant vereist helder, indirect licht, vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het kan ook gedijen in omgevingen met weinig licht, maar de groei kan vertragen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedraaid om gelijkmatige blootstelling aan licht te garanderen.

  De optimale temperatuur voor de Aglaonema Chantal ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 16 graden Celsius, aangezien dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en beschermd tegen tocht.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij het gedijen van deze plant. Het is ideaal om een luchtvochtigheid van rond de 60% te behouden. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Aglaonema Chantal heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig voor optimale groei. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Zorg voor een goede drainage om ophoping van water en verzuring te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de lente en zomermaanden. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant niet in de herfst en winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.