Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key'

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en snelle groeier die gedijt in zowel lichte als schaduwrijke omgevingen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' heeft behoefte aan gematigd tot helder licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw voor optimale groei. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bladeren vaal worden en groeit de plant langzaam.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Tijdens de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Overmatig zonlicht kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Ja, "Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key'" houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden en te zorgen voor een constante warme omgeving.

  De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' bloeit in het voorjaar en zomer. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in huis.

  Ja, Kamerplanten staan erom bekend luchtzuiverend te zijn door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Planten zoals Kamerplanten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode bladeren en takken voor een gezonde groei. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De "Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key'" heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Laat de grond tussen gietbeurten licht uitdrogen. Geef de plant bij voorkeur lauw water en besproei regelmatig de bladeren voor een optimale groei.

  De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van bemesting. Let erop dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd compacte grond en voeg regelmatig voedingsstoffen toe zoals mest of vloeibare plantenvoeding.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en doet het goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe stof verwijderen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant kan worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een zachte doek of spons. Ook is het aan te raden om de bladeren af en toe te besproeien met lauw water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Epipremnum pinnatum 'Skeleton Key' heeft veel licht nodig en moet op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Plaats de plant in een ruimte met helder, maar diffuus licht voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-25°C. Het is belangrijk om de Epipremnum pinnatum Skeleton Key te beschermen tegen tocht en grote temperatuurwisselingen. Deze kamerplant gedijt het beste bij stabiele kamertemperaturen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn, niet te vochtig en niet te droog. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van kachels of airconditioning die de luchtvochtigheid kunnen beïnvloeden.

  Deze planten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH tussen 5.5 en 7.5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Een goede potgrond voor kamerplanten kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.