Rhaphidophora tenuis

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en geef hem regelmatig water. Af en toe wat voeding geven zal de groei bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Het liefst op een plek met indirect zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtintensiteit in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden. Het is beter om de plant op een plek met schaduw te plaatsen.

  Ja, Rhaphidophora tenuis houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte.

  De Rhaphidophora tenuis bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maximaal een maand duren.

  Ja, de Rhaphidophora tenuis staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor jou als kamerplant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Voor het snoeien van deze plant is het aan te raden om dode of beschadigde bladeren en stelen te verwijderen. Je kunt dit het beste doen in het voorjaar of de zomer, met een scherpe en schone snoeischaar. Snoei de plant niet te rigoureus, maar verwijder enkel wat nodig is voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, houd de grond licht vochtig. Laat de wortels niet in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om een mengsel te gebruiken dat rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond, zoals een mix van potgrond en perliet. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Af en toe bemesten met een algemene kamerplantenmeststof zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren, kan je de plant afstoffen met een zachte doek of de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Vergeet niet om regelmatig de pot en schotel schoon te maken om mogelijke ophoping van vuil te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en houdt niet van direct zonlicht. Zet hem op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd fel zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een bleke bladkleur en langzame groei.

  Rhaphidophora tenuis gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet relatief hoog zijn, idealiter tussen de 60% en 80%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is essentieel om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant nadelig beïnvloeden.

  Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.