Epipremnum pinnatum 'Marble Variegata'

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Epipremnum pinnatum 'Marble Variegata' is zeer eenvoudig in onderhoud en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Deze plant heeft niet veel water nodig en kan overleven bij weinig licht. Het is een ideale plant voor beginners en drukke mensen.

  Ja, Epipremnum pinnatum 'Marble Variegata' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het vermijden van te veel direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Variegata' heeft behoefte aan matig water, dus het is voldoende om de plant één keer per week water te geven. Controleer altijd of de grond tussen gietbeurten droog is voordat je opnieuw water geeft. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem in de halfschaduw te zetten. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om hem op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme plek zonder tocht te plaatsen. Een gemiddelde kamertemperatuur van 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze plant.

  De Epipremnum pinnatum 'Marble Variegata' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis of kantooromgeving. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege zijn decoratieve bladeren en gemakkelijke verzorging.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en gezondheid van de plant. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Om ervoor te zorgen dat de plant gezond en mooi blijft, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren dicht bij de stengel af te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Snoei ook regelmatig de ranken die te lang worden om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende water, vooral tijdens de warmere maanden.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  Deze plant gedijt goed in een licht vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem voedzaam is en een licht zure pH-waarde heeft. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de bodemkwaliteit en de algemene gezondheid van de plant ten goede komen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect licht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd teveel water geven. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant kan eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakproducten, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatige schoonmaak helpt de plant gezond te houden en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en de kleuren van de bladeren te behouden. Zet hem bij voorkeur in een ruimte met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurschommelingen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tochtige plekken en koude ramen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, idealiter tussen de 40-60%. Als de lucht te droog is, kan dit leiden tot bruine bladpunten en verminderde groei. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste vochtigheidsniveaus te handhaven.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,1 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem af en toe te controleren en eventueel aan te passen met geschikte meststoffen. Kamerplanten zoals deze hebben een voorkeur voor een vruchtbare en goed doorlatende bodem.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten eens in de 2-4 weken volgens de instructies op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt om wortelverbranding te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.