Rhaphidophora hayi

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en kan goed gedijen in kamers met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Voorkom blootstelling aan tocht en extreme temperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Het vermijden van direct zonlicht zal verbranding van de bladeren helpen voorkomen.

  De Rhaphidophora hayi heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen watergeefbeurten door droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte, maar indirecte plek in huis. Te veel zon kan leiden tot verbrande bladeren en schade aan de plant. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze kamerplant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Rhaphidophora hayi bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit kan een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in uw huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen deze range.

 • Het wordt aanbevolen om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen door te snoeien. Dit zal de gezondheid van de plant bevorderen en de groei stimuleren. Overmatig snoeien kan echter leiden tot stress voor de plant, dus snoei met mate.

  Geef deze plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de wortels niet te lang in water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Voor deze plant wordt een luchtige potgrond aanbevolen die goed vocht vasthoudt maar toch goed draineert. Het is ook belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en rijk aan organisch materiaal. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem niet te lang nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Zorg voor een warme en vochtige omgeving met indirect zonlicht. Geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de luchtstroom te bevorderen en eventuele plagen te voorkomen. Zorg ervoor dat je het stof voorzichtig verwijdert om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  De Rhaphidophora hayi heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en gezondheid. In de wintermaanden kan de plant baat hebben bij extra licht door middel van een groeilamp.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant bij voorkeur op een constante temperatuur.

  Rhaphidophora hayi heeft baat bij een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50-60%. Een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Verder is het belangrijk om tocht te vermijden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Rhaphidophora hayi gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen. Overmatige zure of alkalische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Rhaphidophora hayi heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.