Rhaphidophora korthalsii

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt, maar vermijd te veel direct zonlicht en laat de grond niet te drassig worden. Het is ook goed om de bladeren af en toe af te vegen om stof te verwijderen en de plant er fris uit te laten zien.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar doet het goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met gefilterd licht of in de schaduw.

  Ja, Rhaphidophora korthalsii houdt van warmte. Kamerplanten zoals deze gedijen het best bij een constante temperatuur tussen de 18-24 °C. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, zoals een radiator.

  Rhaphidophora korthalsii bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om hem niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor zijn groei.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de vorm en grootte te controleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  De Rhaphidophora korthalsii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water, maar zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aanbevolen om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met extra voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal. De grond moet vochtig worden gehouden, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei te bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats maar dient uit direct zonlicht te worden geplaatst. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven maar vermijd overtollig water. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant schoonmaken door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de bladeren niet te nat maakt en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zal de plant helpen om goed te ademen en gezond te blijven.

  De Rhaphidophora korthalsii heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg er wel voor dat de plant niet te lang in de schaduw staat.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zet de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd tocht en temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet bij voorkeur hoog zijn, dus regelmatig besproeien met water kan helpen om de optimale luchtvochtigheid te behouden. Een luchtbevochtiger kan ook gebruikt worden om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen om stof te verwijderen en de plant goed te laten ademen.

  De Rhaphidophora korthalsii gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant is het aan te bevelen om tijdens het groeiseizoen maandelijks vloeibare meststof te geven. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de bladgroei te bevorderen. Verminder de bemesting in de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.