Scindapsus treubii 'Moonlight'

Scindapsus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en indirect zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in normale woonomstandigheden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle bladeren.

  Scindapsus treubii 'Moonlight' heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warme temperaturen en gedijt het best bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg er wel voor dat hij niet in de directe tocht staat.

  De plant bloeit in de lente en de zomer, meestal gedurende enkele weken. De bloei van deze plant is niet erg opvallend en trekt meestal niet veel aandacht.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om luchtzuiverend te zijn. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die de lucht in huis zuivert.

  Ja, planten uit de familie van de kamerplanten, waar Scindapsus treubii 'Moonlight' onder valt, gedijen goed op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de plant snoeien om hem gezond en compact te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken. Dit bevordert de groei en zorgt voor een mooiere uitstraling van de plant.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond tussen de gietbeurten in opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot problemen zoals gele bladeren.

  Scindapsus treubii 'Moonlight' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Het verdient aanbeveling om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals dit specifieke type omvat een goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen bij de groei en gezondheid ervan.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij weinig licht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en bemest de plant een paar keer per jaar. Af en toe de bladeren afstoffen bevordert de luchtcirculatie en gezondheid van de plant.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig stofvrij te maken door ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij direct zonlicht op de natte bladeren om verbranding te voorkomen. Zo blijft de plant gezond en mooi van uiterlijk.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat hij op een plek met helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle delen evenveel licht ontvangen.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en plaats de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioners.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen bij kamerplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de grond. Het is belangrijk om de zuurgraad te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Het is aan te raden een universele vloeibare meststof te gebruiken en deze te verdunnen volgens de instructies op de verpakking. Geef de plant geen meststoffen tijdens de rustperiode in de winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.