Scindapsus treubii 'Dark Form'

Scindapsus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en is geschikt voor binnen, zolang hij voldoende licht en water krijgt. Regelmatig controleren op ongedierte en de bladeren af en toe afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een bleke kleur en minder sterke groei van de plant.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte locatie in huis. Zorg er ook voor dat de plant niet in de tocht staat.

  Scindapsus treubii 'Dark Form' bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, kamerplanten staan ​​bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen in de lucht filteren en de luchtkwaliteit verbeteren. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen en gezond te blijven. Het is belangrijk om deze temperatuur goed in de gaten te houden om de plant tevreden te houden.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bladeren en stengels te verwijderen om de plant gezond te houden. Ook kan snoeien helpen om de plant in een compacte vorm te houden en de groei te stimuleren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter kan de plant met mate water krijgen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot lichtzure pH. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een lichte bemesting in het groeiseizoen kan de plant helpen gezond te blijven.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is rijke potgrond met voldoende voedingsstoffen en goede drainage. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de bladeren schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken die licht vochtig is. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van bladspray of andere chemicaliën, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid waarin deze plant gedijt, ligt tussen de 50% en 70%. Een hogere luchtvochtigheid kan bijdragen aan een gezonde groei en voorkomt uitdroging van de bladeren. Regelmatig sproeien of plaatsen op een schoteltje met water kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals Scindapsus treubii 'Dark Form' geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om een optimale groei en gezondheid van de plant te garanderen.

  Kamerplanten zoals Scindapsus hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en volg de instructies.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.