Primula (Acaulis Grp) 'Danique Bicolour Rose & White'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's (Acaulis Grp) zijn niet groenblijvend maar bladverliezend. Deze planten verliezen hun bladeren in de winter en komen in het voorjaar weer tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Over het algemeen kan deze plant goed overwinteren in ons klimaat.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Danique Bicolour Rose & White' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek neer te zetten.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Danique Bicolour Rose & White' heeft wat ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen de planten is ideaal.

  Ja, Primula's groeien goed in de schaduw en hebben vochtige, goed doorlatende grond nodig. Ze kunnen ook goed gedijen onder bomen en struiken met beperkt zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Danique Bicolour Rose & White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is 1 à 2 keer per week water geven voldoende.

  Primula's zijn vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Deze plant kan dus zeker vlinders en bijen aantrekken in de tuin. Het is een mooie en nuttige toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Primula's zijn een geweldige keuze voor biodiversiteit omdat ze nectar en stuifmeel leveren voor bijen en andere bestuivers. Ze helpen bij het bevorderen van de insectenpopulatie in uw tuin. Het aanplanten van verschillende soorten bloemen en planten, waaronder Primula's, helpt bij het creëren van een gezonde en diverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  De Primula planten van de Acaulis Groep kunnen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het beste is om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven.

  Nee, Primula's behoren niet tot de eetbare planten en moeten niet geconsumeerd worden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor menselijke consumptie. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over welke planten wel en niet eetbaar zijn.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, de mate waarin dit effect optreedt is doorgaans minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De primula moet na de bloei worden teruggesnoeid tot net boven de bladrozet. Verwijder uitgebloeide bloemen en gele bladeren om de plant gezond te houden. Snoei dode of beschadigde bladeren regelmatig weg.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet te nat is. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is aan te raden.

  De Primula staat het liefst in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurgraad. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Primula's geven de voorkeur aan een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is maar wel goed doorlatend. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen de kou tijdens de winterperiode, kan je een laag mulch aanbrengen rond de basis. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorst begint. Op die manier kan de plant de winter beter overleven.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en zorg voor goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals Primula's is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloemen te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt.

  Ideaal is een licht zure tot neutrale bodem voor deze plant. Een pH tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Bij het bestrijden van ongedierte op tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op symptomen en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en te bemesten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.