Osteospermum Flowerpower Rose Surprise

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die bloemen produceert in de zomermaanden. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden in de winter.

  De "Osteospermum Flowerpower Rose Surprise" is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Het snoeien van verwelkte bloemen helpt de plant om gezond te blijven.

  De "Osteospermum Flowerpower Rose Surprise" heeft ongeveer een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte en hoogte. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen met goed doorlatende grond. Houd rekening met voldoende ruimte voor de wortels om te groeien.

  De plant groeit het best in de volle zon, maar kan ook in de lichte schaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Overmatige schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum Flowerpower Rose Surprise hebben regelmatig water nodig. Geef de plant ongeveer 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten in.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn erg aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  De Osteospermum Flowerpower Rose Surprise draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Deze bestuivers helpen bij de bestuiving van andere planten, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het is dus zeker een goede keuze voor het verhogen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel zes maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft daar zelfs voorkeur voor. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ook voor een goed gedraineerde grond en regelmatig water geven.

  Nee, de Osteospermum Flowerpower Rose Surprise is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan schadelijk zijn om de plant te eten.

  Ja, de Osteospermum Flowerpower Rose Surprise heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Deze plant kan een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Snoei eventuele beschadigde of dode takken direct weg.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en in de lente/zomermaanden te voorzien van plantenvoeding. Zorg er ook voor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het regelmatig bemesten van de bodem kan de planten helpen om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte en te schaduwrijke plekken voor een gezonde groei.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst in de winter door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Plaats de plant op een beschutte locatie en vermijd koude wind. In milde winters kan de plant meestal zonder extra bescherming overleven.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om goed te groeien heeft de Osteospermum Flowerpower Rose Surprise regelmatige bemesting nodig. Gebruik een meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant tijdens het groeiseizoen elke 6-8 weken voeding voor een gezonde en bloemrijke groei.

  Mulch rondom de plant helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik een laag van 5-10 cm mulch, gemaakt van organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulch jaarlijks voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door kalk of compost toe te voegen. Een optimale pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je overwegen om regelmatig de planten te controleren op bijvoorbeeld bladluizen, trips of spint. Dit kan gedaan worden door de planten regelmatig te inspecteren en bij het zien van ongedierte direct actie te ondernemen, zoals het verwijderen van de beestjes met de hand of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig te bemesten en de juiste groeiomstandigheden te bieden, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.