Osteospermum Flowerpower Pink Orbit

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De "Osteospermum Flowerpower Pink Orbit" is geen groenblijvende plant, maar een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar weer te laten groeien en bloeien. Het is geen winterharde plant, dus bescherming kan nodig zijn tijdens koude periodes.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius, wat betekent dat hij matig vorstbestendig is. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft minimale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en snoei indien nodig. De Osteospermum Flowerpower Pink Orbit is een mooie toevoeging aan elke tuin en zal gedijen met de juiste verzorging.

  De Osteospermum Flowerpower Pink Orbit heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een afstand van ongeveer 20 cm van elkaar voor een mooi resultaat.

  Nee, de Osteospermum Flowerpower Pink Orbit groeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk voor de plant om voldoende zonlicht te ontvangen voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn.

  De Osteospermum Flowerpower Pink Orbit heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen kan je één à twee keer per week water geven, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende kleuren en vormen van de bloemen, die deze insecten aantrekken. Dit maakt het een mooie toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Osteospermum Flowerpower Pink Orbit kan bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals hommels en bijen. Dit draagt bij aan het ecosysteem in de tuin. De plant is een waardevolle toevoeging voor het behoud van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan duren van ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Osteospermum Flowerpower Pink Orbit is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant alleen te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  De plant Osteospermum Flowerpower Pink Orbit heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het focust zich voornamelijk op het produceren van mooie bloemen en het aantrekken van bijen en vlinders. Het is voornamelijk een decoratieve toevoeging aan uw tuin.

 • Deze plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant voldoende energie overhoudt voor het volgende groeiseizoen.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Wees voorzichtig met overbewatering, dit kan wortelrot veroorzaken. Plaats de plant op een zonnige plek voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen wat meststof toe voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende en vruchtbare bodem nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze planten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, bij voorkeur in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om de plant in de winter te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan gure wind. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een vorstvrije locatie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg voor regelmatige bewatering en voed de plant af en toe met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een organische meststof met een evenwichtige NPK-verhouding. Dit helpt de plant gezond te blijven en zorgt voor een goede bloei. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van mulch helpt de bodem vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het biedt ook isolatie tegen extreme temperaturen en beschermt de wortels van de plant. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  De Tuinplanten. De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7.5 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen diverse methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren van de bladeren op insecten, het gebruik van insecticiden of natuurlijke vijanden van de plaagorganismen. Ook het verwijderen van aangetaste delen van de plant kan helpen bij het voorkomen van verdere verspreiding van ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en regelmatig de gezondheid van de plant te controleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.