Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream'

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Kalanchoe's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig, maar zijn niet veeleisend wat betreft verlichting en temperatuur. Een lichte standplaats en een regelmatige bemesting is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Het liefst krijgt de plant minimaal 4 tot 6 uur direct zonlicht per dag.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit is afhankelijk van factoren zoals de lichtinval en temperatuur in de kamer. Het is belangrijk om de grond tussen watergeefbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je de plant water geeft.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de buurt van een raam op het noorden of oosten. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' houdt van warmte en moet op een plek worden geplaatst waar de temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' bloeit meestal vanaf de late winter tot aan het begin van de zomer, dus van februari tot juni. De bloei kan ongeveer 8 tot 12 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is een ideale temperatuur voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Kalanchoe planten hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden. Wel kunnen dode of beschadigde bladeren verwijderd worden met een scherpe schaar. Eventuele uitstekende takken kunnen worden afgeknipt voor een compactere groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' moet worden geplant in goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg ervoor dat de pot een drainagegat heeft om overtollig water af te voeren en voorkom wateroverlast. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een mix van potgrond en perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te lang nat blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeitijd.

  De bladeren van deze plant kunnen met een vochtige doek afgenomen worden om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij de bloemen en zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en frisse uitstraling van de plant.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur met indirect zonlicht. Plaats de plant dus in de buurt van een raam waar de zon niet direct op schijnt. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De Kamerplant verlangt een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurschommelingen en houd de plant weg van tocht. Een constante binnentemperatuur is het meest ideaal voor deze plantensoort.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, wat kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze kamerplant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen. Een goede balans in de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana 'Venus Cream' heeft een lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten, volgens de instructies op de verpakking. Geef de plant in de herfst en winter minder meststof om rustperiode te stimuleren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.