Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus is zeer makkelijk in onderhoud en vraagt weinig aandacht. Hij heeft weinig water nodig en kan in de meeste lichtomstandigheden gedijen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verwaarlozing.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige bloemvorming te bevorderen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door op te laten drogen om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus houdt van felle, indirecte zonlicht, maar kan ook gedijen in wat schaduw. Als de plant te veel direct zonlicht krijgt, kan dit leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus houdt van warmte en doet het het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen.

  De Kalanchoe bloeit gewoonlijk van november tot maart en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn lange bloeiperiode.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus is luchtzuiverend. Net zoals andere kamerplanten helpt deze plant de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezondere binnenlucht.

  Ja, de Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus gedijt het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de plant schaden. Het is daarom belangrijk om deze plant op een geschikte locatie te plaatsen om gezond te blijven.

 • Het is belangrijk om de Kalanchoe regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Gebruik hiervoor een scherpe en schone snoeischaar.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Kies daarom voor kwalitatieve potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit, gaten heeft voor een goede drainage.

  De plant vraagt weinig onderhoud en heeft voldoende aan regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor nieuwe groei en bloei. Bemest de plant eens in de maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen met een zachte doek of een kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken op de bladeren schoon te maken. Probeer de bladeren niet te hard te wrijven om schade te voorkomen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus heeft veel licht nodig en doet het goed op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden of westen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze kamerplant ligt tussen de 30% en 60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en een te lage luchtvochtigheid kan de plant uitdrogen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met behulp van een luchtbevochtiger.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Deze plant gedijt goed in een potgrond speciaal voor kamerplanten of cactussen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Kalanchoe gevuld blossfeldiana Venus heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Meststoffen moeten worden toegediend van de lente tot de herfst, ongeveer één keer per maand.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.