Celosia argentea Flirt Salmon

Celosia (Plumosa Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Verder gedijt de plant goed in een gematigde temperatuur.

  Ja, de Celosia argentea Flirt Salmon heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De Celosia argentea Flirt Salmon houdt van veel zonlicht en kan het beste op een plek staan waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig zonlicht krijgen. Ze kunnen ook goed gedijen in fel licht, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te plaatsen. Het regelmatig besproeien van de bladeren draagt ook bij aan een goede groei.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 10 tot 12 weken.

  Ja, de Celosia argentea Flirt Salmon is een luchtzuiverende plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de Celosia argentea Flirt Salmon staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Plaats de plant niet op een te warme of te koude plek.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren door het verwijderen van verwelkte bloemen en dode bladeren. Dit kan gedaan worden met behulp van een scherpe schaar of snoeischaar. Het regelmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur aan de plant.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef de plant regelmatig voeding om gezonde groei te bevorderen.

  De plant vereist een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te drassig. De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale pH-waarde.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de plant te reinigen, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Gebruik een vochtige doek om eventuele vuil of vlekken van de bladeren af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel en comfortabel is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40%-60% liggen voor optimale groei en bloei. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren van de plant uitdrogen en bruine randen vertonen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 pH. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een gebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overmatige bemesting kan leiden tot een opeenhoping van zouten in de potgrond, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.