Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm

Phalaenopsis Multifl. typ

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende indirect licht. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de wortels in water blijven staan.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste bij indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bij een raam met een gordijn ervoor. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht.

  Deze plant bloeit meestal van januari tot en met maart en de bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend luchtzuiverend te zijn. Ze kunnen schadelijke stoffen in de lucht filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen. Als de plant te koud staat, kan dit leiden tot schade aan de bladeren en bloemen.

 • Het is niet nodig om de Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm te snoeien, omdat deze orchidee niet regelmatig gesnoeid hoeft te worden. Eventuele dode of zieke bladeren kunnen wel voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de wondjes goed worden verzorgd om infecties te voorkomen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven staan. Geef water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt, maar wees voorzichtig met overbewatering om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit goede drainage heeft.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die licht vochtig gehouden moet worden. Gebruik een speciale orchideeënpotgrond voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel humus. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Geef de plant één keer per week water en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Houd de luchtvochtigheid rond de plant op peil door regelmatig te sproeien.

  De plant kan stof afnemen met een vochtige doek of spons om de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen. Regelmatig onder de douche zetten kan ook helpen om de plant schoon te houden.

  De Phalaenopsis Multifloratypes Violet Storm heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Regelmatige draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 18 graden Celsius. Een constante temperatuur is ideaal voor een gezonde groei.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig te bemesten. Gebruik een vloeibare meststof speciaal ontworpen voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant niet tijdens de rustperiode, meestal in de winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.