Freesia Feelgood Yellow

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Freesia Feelgood Yellow is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en bemest hem af en toe voor optimale groei. De plant heeft een hoge tolerantie voor verschillende omgevingsomstandigheden en is dus ideaal voor beginners.

  Ja, de Freesia Feelgood Yellow heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in een zonnige locatie met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Onvoldoende licht kan leiden tot verminderde bloei en groei van de plant.

  De Freesia Feelgood Yellow heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten in. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een lichte plek staan zonder felle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw.

  Ja, de Freesia Feelgood Yellow houdt van warmte en voelt zich het meest comfortabel bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om een optimale groei en bloei te bevorderen.

  De Freesia Feelgood Yellow bloeit in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de Freesia Feelgood Yellow draagt bij aan het zuiveren van de lucht in huis. Deze kamerplant filtert schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen om de groei en bloei te bevorderen. Plaats de plant op een warme en zonnige plek voor het beste resultaat.

 • De uitgebloeide bloemen van de Freesia Feelgood Yellow kunnen worden afgeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien. Daarnaast is het aan te raden om dode bladeren regelmatig te verwijderen. Snoeien van de plant is verder niet nodig.

  De Freesia Feelgood Yellow heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter.

  Voor de beste groei van deze kamerplant is het aan te raden om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Indien nodig, kan de potgrond in het voorjaar worden ververst.

  De Freesia Feelgood Yellow gedijt het beste in goed gedraineerde, vruchtbare grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg indien nodig organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte borstel of vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Besproei de plant af en toe met water om stof en insecten te verwijderen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem voor een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, aangezien dit de gezondheid van de plant kan aantasten. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  Kamerplanten, inclusief de "Freesia Feelgood Yellow", gedijen het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de groei en bloei van de plant.

  Deze plant wordt in het algemeen eens per maand bemest met een vloeibare kamerplantenmest van maart tot oktober. Gebruik hiervoor de helft van de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode in de winter geen meststoffen krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.