Freesia Feelgood Lavender

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Kamerplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen binnenshuis met voldoende licht en water. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is belangrijk voor een gezonde groei. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig af om de plant er goed uit te laten zien.

  Ja, de Freesia Feelgood Lavender heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Onvoldoende licht kan leiden tot langere stelen en minder bloei.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar indirect licht is wel goed voor de groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht krijgt, maar niet rechtstreeks blootgesteld wordt aan de felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het een paar uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen tocht of temperatuurschommelingen ervaart. Warmte is dus belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De Freesia Feelgood Lavender bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Freesia Feelgood Lavender heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daardoor een goede plant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant voelt zich het prettigst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of warmtebronnen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstengels van de plant terugsnoeien tot aan de basis om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant er gezond uit te laten zien. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de zomer kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de winter.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond met een goede drainage en een lichte, luchtige structuur. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedzame potgrond om gezond te blijven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor een goede beluchting van de wortels en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede bloei.

  Gebruik een zachte doek of een licht vochtige spons om stof van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Af en toe kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water om ze op te frissen.

  De Freesia Feelgood Lavender heeft veel licht nodig en verdraagt direct zonlicht. Plaats de plant op een zonnige locatie voor optimale groei. Ze kunnen ook groeien in fel indirect licht.

  De Freesia Feelgood Lavender gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De plant gedijt het beste in een gematigde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de plant niet in een te droge of te vochtige omgeving staat. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal voor deze kamerplant.

  Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor kamerplanten. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Freesia Feelgood Lavender heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.