Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Je kunt dus verwachten dat de plant in de winter zal afsterven.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij extreme kou. De plant overleeft meestal de Nederlandse winters zonder problemen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en wat bemesting in het voorjaar is voldoende voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en de grond goed doorlatend is.

  Deze plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 15-20 centimeter tussen elke plant. Zorg voor voldoende ruimte voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant zich in de breedte kan verspreiden.

  De Viola Sorbet Yellow Beacon groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Hij kan ook wel wat schaduw verdragen, maar zal dan minder bloemen produceren. Het is aan te raden om hem te plaatsen op een zonnige locatie voor een optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant eens per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemtype.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren met hun bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Let op: het is altijd goed om te zorgen voor voldoende bloeiende planten gedurende het hele groeiseizoen om deze insecten te ondersteunen.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon is goed voor biodiversiteit. De bloemen trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Daarnaast kan de plant een schuilplaats bieden voor kleine insecten en andere dieren.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon bloeit van maart tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 10-12 weken. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende het voorjaar en vroege zomer.

  Tuinplanten zoals Viola Sorbet Yellow Beacon kunnen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede afwatering van de grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. Het is belangrijk om te weten dat deze plant geen invloed heeft op geluidshinder in de omgeving.

 • Deze plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor een gezonde en volle plant.

  Deze plant houdt van regelmatig vochtige grond, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat blijven. Geef in droge periodes extra water. Let op dat de plant niet uitdroogt tijdens warme zomerdagen.

  Deze plant heeft graag een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. In de winterperiode kan het nodig zijn om de plant te verpotten met verse potgrond.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet Yellow Beacon gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola Sorbet Yellow Beacon groeit het beste op een plek met veel zonlicht of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant gedijt goed in borders, potten en hanging baskets.

  Deze plant is winterhard, maar het kan nuttig zijn om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant tijdens de wintermaanden om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Vermijd echter het bedekken van de plant zelf, omdat dit de luchtcirculatie kan belemmeren. In zeer koude klimaten kan een extra beschermende laag zoals een doek of speciale winterbescherming nodig zijn om de plant te beschermen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  De Viola Sorbet Yellow Beacon heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om problemen te voorkomen.

  Mulch zorgt voor een goede isolatie van de grond en helpt vocht vast te houden. Het beschermt ook de wortels van de plant tegen vorst in de winter. Gebruik organisch mulch, zoals compost of boomschors, voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met behulp van kalk of zwavel. Het handhaven van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, is het aan te raden regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en trips. Deze kunnen schade aanrichten aan de plant en dienen zo snel mogelijk bestreden te worden. Een milieuvriendelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.