Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. De Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved is dan ook geen groenblijvende tuinplant.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en kan in de winter buiten blijven staan zonder bescherming nodig te hebben. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem niet te dicht op elkaar te planten. Houd ook rekening met de ruimte die de plant nodig heeft om zich uit te kunnen spreiden.

  Tuinplanten zoals Viola houden van zonlicht. Ze groeien het beste op een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag. In de schaduw kan de groei en bloei verminderd worden.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar laat deze niet te nat worden. Controleer regelmatig de grond en pas de hoeveelheid water aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die hen aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, als tuinplant draagt u bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten en vogels. Ook zorgt de plant voor variatie in uw tuin, wat de biodiversiteit ten goede komt.

  Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved bloeit van maart tot en met mei en bloeit ongeveer 6 tot 8 weken lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg daarnaast voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant kan ik bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin en de omgeving. Mijn bladeren en bloemen absorberen geluidstrillingen en zorgen zo voor een rustige omgeving. Let wel op dat mijn geluidsdempend effect beperkt is en voornamelijk geldt voor hogere frequenties.

 • Deze soort kan regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en een compacte groei te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor optimale resultaten.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een mix van potgrond en grof zand voor een optimale groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te mesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Plaats de plant bij voorkeur in een border of in een pot op het terras.

  De Viola (Cornuta Grp) Sorbet XP White Blotch Improved heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een laagje stro of bladeren. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorstschade tijdens koude wintermaanden. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op bevriezing te verminderen.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven. Het is raadzaam om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten met een uitgebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren en verwijderen van bladluizen, slakken en rupsen. Ook kunt u overwegen om insectenwerende planten in de buurt te plaatsen of biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en waterafvoer om schimmelziekten te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.