Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, de Chrysanthemum Indicum Grp Lysandra heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst staat de plant op een raam op het zuiden of westen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om de groei en bloei te bevorderen. Het beste is een plekje in de zon of bij een radiator.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Ze dragen bij aan een gezonder binnenklimaat door de lucht te zuiveren van verontreinigende stoffen. Chrysanten kunnen astma en allergieklachten verminderen en zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot net boven de grond om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherp en schoon gereedschap gebruikt om verwondingen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond doordrenkt raakt. Laat de bovenste laag van de grond drogen tussen de gietbeurten door. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Kies voor een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de potgrond goed vocht doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond met wat zand en perliet is geschikt voor deze planten. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Chrysanthemum houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Bemest de plant om de paar weken tijdens de groeiperiode voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Voor hardnekkig vuil kunt u de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water. Zorg ervoor dat de plant niet te lang nat blijft om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra heeft behoefte aan veel licht, het liefst direct zonlicht. Plaats de plant dus op een plek waar veel natuurlijk licht binnenvalt. Pas wel op voor te felle zonnestralen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Chrysanthemum heeft een gemiddelde kamertemperatuur nodig tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht of warmtebronnen te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en verminderde groei.

  De plant heeft een voorkeur voor lichtzure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zure bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren, terwijl alkalische bodems de opname van voedingsstoffen kunnen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met meststoffen.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum (Indicum Grp) Lysandra hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de plant eens per maand tijdens de lente en zomermaanden voor gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.