Rosa Fortuna Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats.

  Ja, Kordana-rozen hebben veel licht nodig om te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met minstens 6 uur indirect zonlicht per dag. Vermijd te veel direct zonlicht, vooral in de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door gemiddeld één keer per week water te geven. Houd de bladeren van de plant ook vrij van water om schimmel te voorkomen.

  De plant geniet van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Te veel fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant het liefst op een plek met veel licht, maar uit de buurt van direct zonlicht.

  Ja, de Rosa Fortuna Kordana houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te veel direct zonlicht. Het is belangrijk om een constante warme omgeving te bieden voor een gezonde groei van de plant.

  De plant bloeit meestal in de lente- en zomermaanden, van ongeveer april tot september. De bloeiperiode van de plant kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de meeste kamerplanten, inclusief de Rosa Fortuna Kordana, helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals het water geven en afstoffen van de bladeren, zorgt ervoor dat de luchtzuiverende eigenschappen optimaal benut kunnen worden. Het plaatsen van meerdere kamerplanten in een ruimte kan de luchtkwaliteit nog verder verbeteren.

  De plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken, evenals eventuele kruisende takken. Snoei in het vroege voorjaar voor nieuwe groei.

  De Rosa Fortuna Kordana heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot. Het is aan te raden om de grond lichtvochtig te houden, maar controleer altijd eerst of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant heeft een goede kwaliteit potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant staat het liefst in goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders kunnen de wortels gaan rotten. Bij het verpotten is het belangrijk om verse potgrond te gebruiken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, niet te veel of te weinig. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  De plant dient regelmatig stofvrij te worden gemaakt met een zachte doek of borstel. Ook is het belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Indien de bladeren vies zijn, kunnen ze voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste bloei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij radiatoren of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen. Sproei de bladeren regelmatig met water om een hogere luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.