Rosa Harmonie Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn belangrijk voor de groei en bloei ervan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is het meest geschikt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Het kan handig zijn om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  De "Rosa Harmonie Kordana" houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het gefilterd licht krijgt. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of temperatuurschommelingen. Het is ook belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en verwarmingsbronnen te houden.

  De plant bloeit normaal gesproken van juni tot en met september. De bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren. Het is daarom mogelijk dat deze specifieke plant ook luchtzuiverende eigenschappen heeft. Het is echter aan te raden om meer specifieke informatie op te zoeken over de luchtzuiverende eigenschappen van deze plant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een constante temperatuur en voorkom tocht.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en groei te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om de takken net boven een oog af te knippen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant nat is. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de bodem te controleren en de plant op tijd water te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet te lang in natte grond staan. Plaats de plant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. Snoei regelmatig om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dus in een ruimte waar hij voldoende licht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen en tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de winter wanneer de verwarming vaak aan staat. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik een algemene kamerplantmeststof met de juiste verhoudingen voor een gezonde groei. Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.