Rosa Absolut Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel specifieke zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en water krijgt en verwijder regelmatig dode bladeren. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en te verpotten indien nodig.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom in een zonnige ruimte met veel direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water, meestal 1 tot 2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is verstandig om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Langdurige blootstelling aan felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek neer te zetten waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van luchtzuivering per plant kan verschillen en afhankelijk is van verschillende factoren. Het regelmatig verzorgen van de plant kan ook de luchtzuiverende werking bevorderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een locatie waar de temperatuur binnen dit bereik blijft.

 • Knip in het voorjaar dode of beschadigde takken weg. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Probeer de vorm en grootte van de plant te behouden door regelmatig te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor de Rosa Absolut Kordana wordt aangeraden om gebruik te maken van een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten. De potgrond dient goed doorlatend te zijn en voldoende voedingsstoffen te bevatten voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van verse potgrond om de groei te blijven stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid en deze indien nodig water te geven. Het gebruik van meststoffen speciaal voor kamerplanten kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Snoei dode bloemen en takken regelmatig en bemest de plant in het voorjaar en de zomer. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen.

  Je kunt de plant afstoffen met een zachte doek of borstel om stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om eventueel vuil van de bladeren af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningssystemen die de lucht uitdrogen. Regelmatig besproeien met water kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6,5-7,0). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met specifieke bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.