Rosa Amica Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft een lichte plek en regelmatig water nodig. Verder heeft het geen speciale verzorging nodig.

  Deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig en kan het beste bij een raam op het oosten of westen worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant met minder water toe.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een lichte plek in huis zonder felle zonnestralen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen.

  Deze plant bloeit in de maanden april tot en met oktober. De bloei periode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is goed voor de gezondheid om deze plant in huis te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Te warme of te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is daarom belangrijk om een geschikte plek te kiezen waar de temperatuur binnen dit bereik ligt.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken terug tot aan de basis om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om dit te doen in het voorjaar voor het begin van het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Voeg indien nodig compost of organische mest toe voor een gezonde groei.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft matig water nodig. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de fotosynthese te bevorderen. Gebruik een vochtige doek om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen bij het reinigen van deze plant.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste bij helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen voor optimale groei. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats de plant op een schoteltje met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig besproeid wordt met water om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant houdt van een lichtzure tot neutrale bodem pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is aan te raden.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.