Rosa Souvenir Kordana Grande

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  Kamerplanten hebben meestal eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer altijd eerst of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat zonlicht verdragen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht indirect is. Te veel zonlicht kan de bladeren doen verbranden.

  Ja, de Rosa Souvenir Kordana Grande houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en zonnige plek in huis.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en te neutraliseren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor de plant om een constante temperatuur te hebben binnen deze range om goed te kunnen gedijen. Het kan zijn dat de plant niet goed zal groeien of bloeien bij lagere of hogere temperaturen.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed waterdoorlatend is en voeding bevat. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten om optimale groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH. Vermijd zware, compacte grond en zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is.

  Deze plant vraagt om regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken kunt u het beste een zachte doek gebruiken om stof en vuil weg te vegen. Af en toe kunt u de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water om ze op te frissen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Een luchtvochtigheid van rond de 60% wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Het is aan te raden om een pH-meter te gebruiken om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Kies voor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om een goede bloei te stimuleren. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd u aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.