Pelargonium (Zonale Grp) Kitty

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Kitty is een compacte, bloeiende plant met mooie, ronde bladeren en prachtige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood en wit. Deze plant is zeer geschikt voor in hangmanden, bloembakken of als borderplant in de tuin. De Kitty heeft een lange bloeiperiode en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze Pelargonium vereist regelmatig water geven en heeft een goed doorlatende grond nodig. Over het algemeen is de Kitty een makkelijk te verzorgen en aantrekkelijke plant voor in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Zonale Grp) Kitty is een niet-groenblijvende plant. De plant verliest zijn bladeren gedurende de wintermaanden en komt in het voorjaar weer tot bloei. Als tuinplant heeft deze plant dus geen groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehouden tijdens de koude maanden. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. Zorg voor een lichte en koele ruimte om de plant gezond te houden.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige bewatering om de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Pelargoniums hebben over het algemeen ruimte nodig tussen de 30 en 50 centimeter, afhankelijk van de grootte van de plant en de groeicondities. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich te ontwikkelen en uit te breiden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten wordt geplaatst om concurrentie voor water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Pelargonium (Zonale Grp) Kitty groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag te geven voor optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloemen en een minder gezonde groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Kitty heeft gemiddeld twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het planten van deze tuinplanten kan helpen bij het bevorderen van bestuiving in uw tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn kleurrijke bloemen en nectar. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten en helpt zo bij het behouden van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 12-14 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien. Zorg er wel voor dat de plant niet uitdroogt en geef voldoende water op warme dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen van deze plant te consumeren, omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om planten alleen te gebruiken zoals aangegeven of aanbevolen wordt.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een ruimte. Planten in het algemeen zorgen dus voor een verbeterde akoestiek.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig lange uitlopers om de compactheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant.

  Potgrond is geschikt voor de Pelargonium (Zonale Grp) Kitty. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de pH-waarde neutraal tot licht alkalisch is. Zorg voor een regelmatige bemesting om de groei en bloei te bevorderen.

  Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd felle middagzon. Een standplaats met lichte schaduw is ook geschikt. Zorg voor goed doorlatende grond.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vocht en harde wind. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek, zoals een kas of serre, of door deze in te pakken met speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een zonnige plek en mest de plant regelmatig bij. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Voor de beste groei en bloei heeft de plant regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of specifieke meststof voor bloeiende tuinplanten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt, om rotting te voorkomen.

  De Zonale Geranium geeft de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg, is het aan te raden om regelmatig de planten te controleren en indien nodig gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kunnen zeepoplossingen of neemolie worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode bladeren en regelmatig de plant te besproeien om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Kitty is een compacte, bloeiende plant met mooie, ronde bladeren en prachtige bloemen in verschillende kleuren zoals roze, rood en wit. Deze plant is zeer geschikt voor in hangmanden, bloembakken of als borderplant in de tuin. De Kitty heeft een lange bloeiperiode en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze Pelargonium vereist regelmatig water geven en heeft een goed doorlatende grond nodig. Over het algemeen is de Kitty een makkelijk te verzorgen en aantrekkelijke plant voor in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.