Pelargonium (Zonale Grp) Lucky

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky is een compacte en bossige plant met groene, diep ingesneden bladeren en opvallende trossen van heldere en kleurrijke bloemen. Deze plant is geschikt voor zowel binnen- als buitenomgevingen en gedijt goed in de volle zon. De bloemen van de Lucky-variëteit kunnen variëren in kleur, van roze en rood tot wit en zalmkleurig. Deze plant vereist regelmatig water geven en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums kunnen worden beschouwd als halfharde overblijvende planten. Ze zijn niet volledig winterhard en zullen in koudere temperaturen meestal sterven, maar kunnen in een vorstvrije omgeving overleven en blijven groeien. Deze plant staat bekend om zijn bloeiende eigenschappen en wordt vaak als eenjarige plant geteeld in de tuinbouw.

  De plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het wordt daarom aanbevolen om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens het koude seizoen.

  plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende voor een gezonde groei. De plant kan goed gedijen in de zon of halfschaduw.

  Pelargoniums hebben minimaal 15 tot 20 centimeter ruimte nodig tussen planten. Zorg voor voldoende ruimte zodat de planten goed kunnen groeien en licht kunnen opvangen. Houd ook rekening met de hoogte van de planten bij het bepalen van de afstand tussen de planten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven voor een optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door bestuivende insecten aan te trekken en een grotere variëteit aan plantensoorten te ondersteunen. Hierdoor kunnen andere dieren en micro-organismen gedijen in de tuin. Het is dus zeker positief voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen blijven vaak lang aan de plant zitten en zorgen voor een kleurrijke uitstraling in de tuin.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Lucky kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en te beschermen tegen felle middagzon. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Lucky is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Eetbare planten zijn meestal groenten, fruit of kruiden.

  Pelargoniums hebben geen geluidsdempende eigenschappen. De plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen specifieke geluidsisolerende kenmerken. Het is dus niet te verwachten dat deze plant geluid dempt.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen af om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en omvang te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw leidingwater.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky heeft graag goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is geschikt voor deze plant.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het is ook belangrijk om regelmatig voedingsstoffen zoals meststoffen toe te voegen om een gezonde groei te bevorderen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Ook kan de plant goed gedijen in een goed doorlatende bodem.

  Het is belangrijk om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een vorstvrije en lichte plek staat tijdens de koude maanden. Geef de plant ook minder water in de winter om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. In de lente en zomer kan de plant maandelijks bemest worden.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan kalium en fosfor. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, waardoor de plant minder vaak water nodig heeft. Daarnaast kan mulch onkruid onderdrukken en de grondtemperatuur reguleren. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en eventueel in de zomer.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor Tuinplanten kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatige inspectie en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Als laatste redmiddel kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Lucky is een compacte en bossige plant met groene, diep ingesneden bladeren en opvallende trossen van heldere en kleurrijke bloemen. Deze plant is geschikt voor zowel binnen- als buitenomgevingen en gedijt goed in de volle zon. De bloemen van de Lucky-variëteit kunnen variëren in kleur, van roze en rood tot wit en zalmkleurig. Deze plant vereist regelmatig water geven en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.