Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo er en glad og farverig haveplante med iøjnefaldende blomster i klare nuancer af rød og lyserød. Bladene er grønne og har ofte en karakteristisk mørk zone i midten. Denne plante foretrækker en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Pelfi Bravo er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at blomstre rigeligt. Det er et populært valg til at opfriske haver, altaner og terrasser.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en blomstrende plante, der ofte bruges som årlig i haver og containere. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost for at forlænge blomstringsperioden.

  Denne plante er moderat vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -5°C. For de bedste resultater anbefales det at bringe planten indendørs under streng frost. Det er vigtigt at placere planten et beskyttet sted i løbet af vintermånederne.

  Pelargonier er generelt nemme at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. De trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding, men undgå at overvande for at forhindre rodskader. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  Pelargonium (Zoneal Grp) Pelfi Bravo har brug for minimum 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for optimal vækst.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden holder sig let fugtig mellem vanding. Vær opmærksom på, at planten ikke står for vådt for at undgå rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de smukke blomster og nektar, de producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Pelargonier bidrager ikke til biodiversiteten, da de ofte ikke er indfødte og kun tilbyder lidt mad eller skjulesteder til indfødte dyr. Det er derfor bedre at vælge indfødte plantearter, som rent faktisk bidrager til biodiversiteten i haven.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo blomstrer fra juni til og med september, og blomstringen kan vare op til 12 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og beskytte den mod skarpt eftermiddagssol.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster og blade. At indtage bladene kan føre til maveproblemer og irritation i fordøjelsessystemet.

  Ja, plantens blade kan absorbere lydbølger og dæmpe omgivende støj. Dette kan bidrage til en rolig og afslappende stemning i haven.

 • Pelargonier kan trimmes regelmæssigt for at fremme kompakt vækst og stimulere blomstringen. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at holde planten sund. Trim om foråret tilbage til cirka halvdelen af den oprindelige størrelse for at bevare formen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at lade jorden tørre let op mellem vandingerne.

  Pelargoniumen har brug for en godt drænet pottemuld til optimal vækst. Brug gerne en pottemuld specielt til blomstrende planter og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at udskifte pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst. Tilføj organisk gødning for en sund vækst og blomstring.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo trives bedst på et solrigt og beskyttet sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Denne haveplante er velegnet til både bede og potter på terrassen.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Du kan flytte potten til et beskyttet sted eller pakke den ind i fleece. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd i kolde perioder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv planten flydende gødning en gang om måneden og fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen. Placér planten på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Have brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at opnå en god blomstproduktion. Overgødning kan resultere i rodforbrænding, så følg anvisningerne på emballagen.

  Det er vigtigt at lægge et lag muld omkring rødderne af Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo. Muld hjælper med at holde jorden fugtig og beskytter planten mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale såsom blade, træbark eller kompost som muld.

  Jordens surhedsgrad for haveplanter bør være neutral til let sur for optimal vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller kompost. En pH-værdi på ca. 6 til 7 er ideel for de fleste haveplanter.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter som Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af insekter, ordentlig pleje af planterne og sikre en sund vækst. Hvis du alligevel får problemer med for eksempel bladlus, kan du bekæmpe dem med naturlige midler som neemolie eller en blanding af vand og grøn sæbe. Det er vigtigt at fortsætte med regelmæssig kontrol og hurtigt gribe ind, hvis der observeres skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo er en glad og farverig haveplante med iøjnefaldende blomster i klare nuancer af rød og lyserød. Bladene er grønne og har ofte en karakteristisk mørk zone i midten. Denne plante foretrækker en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Pelfi Bravo er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at blomstre rigeligt. Det er et populært valg til at opfriske haver, altaner og terrasser.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.