Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix is een prachtige, bloeiende plant met opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben meestal een heldere kleur en een contrasterende donkere cirkel in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon. Het is een populaire keuze voor bloembakken en hanging baskets dankzij de continue bloei gedurende het seizoen. Deze plant heeft regelmatig water en bemesting nodig om gezond te blijven en volop te blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix is een groenblijvende plant die het hele jaar door bladeren behoudt. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens de winter. Het is aanbevolen om de plant bij temperaturen boven de 10 graden Celsius te houden. In de winter kan de plant het beste vorstvrij worden bewaard.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang hij voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  De Pelargonium heeft voldoende ruimte nodig in de tuin om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg afstand is tussen andere planten om voldoende zonlicht en luchtstroom te krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef het de ruimte die het nodig heeft om te gedijen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de lichtintensiteit en temperatuur in de ruimte waar hij staat. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan bestuivende insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix dragen niet bij aan de biodiversiteit omdat ze vaak geen natuurlijke habitat bieden voor inheemse dieren en planten. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten die wel een waardevolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook belangrijk om te zorgen voor variatie in beplanting om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en weersomstandigheden. Tijdens de bloei produceert de plant kleurrijke bloemen die de hele zomer lang kunnen blijven bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed vochtig te houden. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant enigszins een geluidsdempende werking. Dit komt voornamelijk door de bladeren en de structuur van de plant. Echter, voor optimale geluidsdemping is het aan te raden om meerdere planten te combineren.

 • Om de plant compact en gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen en gele bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het terugsnoeien van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om de bladeren droog te houden.

  Deze plant gedijt goed in potgrond met een goede drainage. Zorg voor een luchtige potgrond die vocht goed vasthoudt, zoals potgrond voor bloeiende planten. Het regelmatig verpotten van de plant in verse potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en voedingsstoffen te leveren voor een gezonde groei.

  De Tuinplant Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen extreme kou en vocht. Plaats de plant op een beschutte plek en bedek deze indien nodig met stro, bladeren of een tuinvlies.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek staan. Snoei regelmatig om de plant compact en gezond te houden. Bemest de plant in het groeiseizoen voor optimale bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om gezonde groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen is een goede praktijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de grondstructuur. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stengels om wortelrot te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of kalk. Het is ook aan te raden om de plant in een goed doorlatende grond te plaatsen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en grijp indien nodig snel in.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Grand Prix is een prachtige, bloeiende plant met opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen hebben meestal een heldere kleur en een contrasterende donkere cirkel in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon. Het is een populaire keuze voor bloembakken en hanging baskets dankzij de continue bloei gedurende het seizoen. Deze plant heeft regelmatig water en bemesting nodig om gezond te blijven en volop te blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.