Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Montevideo

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Montevideo is een prachtige plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een tweekleurig patroon en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft groen blad met een lichte rand en een compacte groeiwijze. Het is een populaire keuze voor in potten en bloembakken op het terras of balkon. De Pelargonium Pelfi Montevideo staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn niet groenblijvend en verliezen hun bladeren in de winter. Het zijn overblijvende planten die van zonlicht houden en goed gedijen in warme omstandigheden. Deze planten moeten beschermd worden tegen vorst.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het verstandig om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Pelargonium heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden en dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en kan de bloei beperkt worden. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Montevideo heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren in hun bloemen. Het helpt bij het stimuleren van biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor zowel de plant als de insecten.

  Pelargoniums staan niet bekend om hun grote bijdrage aan de biodiversiteit, omdat ze voornamelijk als decoratieve planten worden gekweekt. Andere planten die een belangrijkere rol spelen bij het ondersteunen van biodiversiteit zijn inheemse planten en wilde bloemen. Het is daarom raadzaam om een mix van planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Pelargonium bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 10 tot 12 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het behoort tot de categorie van decoratieve tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het wordt gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en takken. Deze geluidsdempende eigenschap kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter afhankelijk van de specifieke kenmerken van de plant.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te knippen om de groei en bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal voor voeding. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Een pH-waarde van ongeveer 6 is ideaal voor de groei van deze tuinplant.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Montevideo groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en niet te zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor optimale groei en bloei van de plant.

  Deze plant staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen de winterkou, kun je hem het best binnen laten overwinteren in een koele, lichte ruimte. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt tijdens de winterperiode en houd de grond licht vochtig. Vermijd tocht en vorst, en geef de plant pas weer water zodra de grond droog aanvoelt.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden.

  Om de groei en bloei te bevorderen, is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te bevelen om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen of spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Het is ook slim om de plant regelmatig te besproeien met water om ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Montevideo is een prachtige plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een tweekleurig patroon en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant heeft groen blad met een lichte rand en een compacte groeiwijze. Het is een populaire keuze voor in potten en bloembakken op het terras of balkon. De Pelargonium Pelfi Montevideo staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.