Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva is een hangende geraniumplant met groen blad en opvallende felroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het zomerseizoen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke uitstraling in hangmanden of bloembakken. De Pelfi Shiva heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen, zelfs in de winter. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die het hele jaar door wat kleur en leven willen hebben.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva is niet winterhard en moet naar binnen worden gehaald bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren. Het is geen winterharde plant en kan niet buiten overleven in de winter.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed tegen droge omstandigheden. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant te voorzien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Overplanten kan nodig zijn als de plant te dicht op elkaar staat.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. Zorg ervoor dat ze minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen de kleuren van de bloemen vervagen.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Pelargoniums zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een goede keuze voor in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. De Pelargoniums in de Peltatum Groep hebben hangende groeiwijze en zijn zeer geschikt voor hangmanden en potten.

  Ja, planten die behoren tot de tuinplanten zijn over het algemeen gunstig voor biodiversiteit, omdat ze bijen en vlinders aantrekken met hun bloemen en schuilplaats bieden voor kleine dieren in hun bladeren en takken. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een divers ecosysteem te ondersteunen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva bloeit doorgaans van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4 maanden.

  Ja, Pelargoniums kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op verbranding door de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn bij inname.

  Pelargoniums hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die goed gedijen in de tuin of op het balkon. De plant zorgt vooral voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de buitenruimte.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken voor een sterke groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel teveel water geven om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond van goede kwaliteit. Potgrond zorgt voor een goede drainage en bevat voedingsstoffen die de plant nodig heeft om optimaal te groeien. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten en vul de pot regelmatig aan indien nodig.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en niet te nat is. Een neutrale pH-waarde van de bodem is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met voldoende licht. Ook kan hij goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vocht en harde wind. Dit kan worden gedaan door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door gebruik te maken van een winterhoes. Ook is het belangrijk om de plant niet teveel water te geven tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen. Snoei regelmatig om de groei te stimuleren en de plant compact te houden. Bescherm de plant tegen vorst.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof voor bloeiende planten. Geef de plant tijdens het groeiseizoen om de paar weken vloeibare mest of gebruik langzaam werkende korrels. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Het helpt ook om de wortels te beschermen tegen extremen in temperatuur. Geschikte mulchmaterialen zijn onder andere boomschors, stro of compost.

  Ideaal groeit deze plant in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of meststoffen. Een juiste zuurgraad zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en gezonde groei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en spintmijten bij deze plant. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te besproeien met een mengsel van water en zeep om ongedierte te weren.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Shiva is een hangende geraniumplant met groen blad en opvallende felroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het zomerseizoen. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke uitstraling in hangmanden of bloembakken. De Pelfi Shiva heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.