Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna is een hangende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen en mooie bladeren. De bloemen hebben vaak felle kleuren zoals roze, rood, wit en paars. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor hangende manden, bloembakken en tuinen vanwege zijn weelderige en kleurrijke uitstraling. De Pelfi Luna is een makkelijk te verzorgen plant die gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke locaties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium Pelfi Luna is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie aanvulling op je tuin dankzij het groene blad.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou. Bevroren planten kunnen namelijk afsterven.

  Pelargoniums zijn over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en houden van een zonnige standplaats. Ook regelmatig dode bloemen verwijderen zorgt voor een langere bloei.

  De Pelargonium Pelfi Luna heeft veel ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien en zich goed te kunnen vertakken. Een ruime pot of een plek in de volle grond is daarom aan te raden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is dus aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Pelargonium houdt van een vochtige bodem, dus het is het beste om de plant regelmatig water te geven. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie aanvulling op de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. De plant kan verschillende soorten vlinders en bijen aantrekken, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

  Pelargoniums in het algemeen dragen niet veel bij aan biodiversiteit en zijn voornamelijk decoratief. Het beste is om inheemse planten te kiezen die een betere bijdrage leveren aan biodiversiteit in de tuin. Overweeg het plaatsen van bloemen en planten die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna bloeit vanaf mei tot en met augustus en de bloei kan tot wel 4 maanden duren. Deze plant kan daardoor een langdurige bloei in de tuin bieden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal het beste gedijen in goed doorlatende grond.

  Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het eten van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Pelargoniums kunnen geluid enigszins dempen door hun bladeren en stengels. Echter, het effect is minimaal en niet significant. Pelargoniums worden voornamelijk gekweekt vanwege hun mooie bloemen en geur.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar om de plant te stimuleren om nieuwe groei te produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. De potgrond moet voldoende voedingsstoffen bevatten om de groei en bloei van de plant te ondersteunen. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft staan. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je hem het beste naar binnen verplaatsen of bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant tijdens vorstvrije periodes af en toe water te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant vereist regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik een langzaam vrijkomende meststof voor een continue voeding. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen doseringen.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of houtsnippers helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag minstens 5 cm dik is en pas dit jaarlijks toe in het voorjaar voor optimale resultaten. Het mulchen van tuinplanten creëert een gezonde en vruchtbare bodem waarin de plant goed kan gedijen.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Een te zure of te basische bodem kan invloed hebben op de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of speciale meststoffen.

  Bij het bestrijden van ongedierte bij deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op plagen en eventueel aangetaste delen verwijderen kan helpen. Daarnaast kan het inschakelen van een professional voor advies en behandeling ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Luna is een hangende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen en mooie bladeren. De bloemen hebben vaak felle kleuren zoals roze, rood, wit en paars. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor hangende manden, bloembakken en tuinen vanwege zijn weelderige en kleurrijke uitstraling. De Pelfi Luna is een makkelijk te verzorgen plant die gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke locaties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.