Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Blue-Blizzard

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Pelfi Blue-Blizzard er en hængende plante med rige, blå blomster, der ligner små violer. Bladene er grønne og har en frisk duft. Denne Pelargonium har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Det er et fremragende valg til hængende kurve eller blomsterkasser i solrige til halvskyggefulde områder. Denne plante kræver regelmæssig vanding og gødning for en sund vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er ikke stedsegrøn og mister sine blade om efteråret. Det er en årlig plante, der normalt dyrkes som kantskud. Det er vigtigt at erstatte den regelmæssigt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. I koldere klimaer anbefales det at bringe planten indenfor om vinteren. Sørg for tilstrækkelig beskyttelse mod frost for at bevare planten.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Det er også vigtigt at fjerne visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Pelargonium Peltatum har brug for ca. 30-40 cm plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og sprede sig. Vær også opmærksom på vækstpladsen for omkringliggende planter for at undgå overvækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst og blomstring begrænses. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten får tilstrækkeligt sollys.

  De Pelargonium Peltatum Grp har regelmæssigt brug for vand, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og nektar, de producerer. Derved bidrager denne plante til biodiversiteten i haven og tiltrækker nyttige bestøvere som sommerfugle og bier.

  Denne plante bidrager ikke direkte til biodiversitet, da den primært dyrkes af dekorative formål i haver. Det er vigtigt at vælge planter, der tiltrækker bier og sommerfugle for at fremme biodiversiteten. Overvej at plante indfødte planter ved siden af denne plante for at støtte mangfoldigheden i naturen.

  Planten blomstrer fra maj til oktober, og blomstringsperioden kan vare fra 12 til 16 uger.

  Denne plante kan godt lide fuld sol. Sørg dog for, at den får tilstrækkeligt med vand under varme perioder. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Det er bedst at undgå at indtage denne plante, da den kan være giftig. Det anbefales kun at indtage planter, der er klassificeret som spiselige.

  Ja, planter generelt kan dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydbølger. Planter med store blade og tæt vegetation har normalt en bedre lyddæmpende effekt. Det er dog ikke sådan, at enhver plante har en lyddæmpende virkning.

 • Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Blue-Blizzard bør beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt vækst. Dette bør gøres bedst om foråret. Fjern visne blomster og forlængede skud for at holde planten sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden kan tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Denne plante trives bedst i en god drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Vælg en potte med drænhuller for at undgå vandoversvømmelse.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. En let sur jord er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden holder tilstrækkelig fugt, men ikke bliver for våd.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at bringe den indendørs eller dække den til med fiberdug. Sørg for, at planten ikke står for vådt, da dette kan resultere i rådne rødder. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere planten for eventuel skade forårsaget af frost.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding og en godt drænet pottemuld. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys, og fjern regelmæssigt døde blade for at stimulere væksten. Gød planten i vækstsæsonen for en sund og frodig blomstring.

  Det er vigtigt for haveplanter at give gødning regelmæssigt i vækstsæsonen, normalt fra foråret til efteråret. Vælg en gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter for at fremme god vækst og blomstring. Sørg for, at gødningen er jævnt spredt omkring planten, og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring denne haveplante. Det kan påføres rundt om plantens base, men ikke mod stænglerne. På den måde forbliver jorden sund, og planten trives godt.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6.0 og 7.0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med egnede gødninger. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at opnå effektiv skadedyrsbekæmpelse af haveplanter kan neemolie eller pyrethrum anvendes til at bekæmpe bladlus og spindemider. Det er også vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og fjerne angrebet blade for at forebygge skadedyr. Ved at anvende naturlige bekæmpelsesmidler kan planten holdes sund og yderligere skade undgås.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium Pelfi Blue-Blizzard er en hængende plante med rige, blå blomster, der ligner små violer. Bladene er grønne og har en frisk duft. Denne Pelargonium har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Det er et fremragende valg til hængende kurve eller blomsterkasser i solrige til halvskyggefulde områder. Denne plante kræver regelmæssig vanding og gødning for en sund vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.