Petunia Cascadia Chaplin

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Cascadia Chaplin is een prachtige bloeiende plant met diep paarse bloemen en donkere aderen die een opvallend contrast vormen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hangmanden als bloembakken worden geplant. De bloemen van de Petunia Cascadia Chaplin bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige en kleurrijke groei van deze mooie Petunia.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de wintermaanden. Het is een eenjarige plant die vaak wordt gebruikt als zomerbloeier in tuinen en potten. Het is belangrijk om jaarlijks nieuwe planten te kopen of zaden te zaaien voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aanbevolen om de plant in de winter naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of noppenfolie.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omgevingen en weinig problemen geeft bij groei en bloei. Het regelmatig water geven en bemesten is voldoende om ervoor te zorgen dat de plant goed blijft groeien.

  Petunia Cascadia Chaplin heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Plant ze in goed doorlatende grond en geef regelmatig water voor optimale groei.

  "Petunia Cascadia Chaplin" groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan het groeiproces vertragen. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor een optimale groei en bloei.

  De Petunia Cascadia Chaplin heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar de tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet veel bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en daarom minder aantrekkelijk zijn voor lokale insecten en dieren. Voor meer biodiversiteit zijn inheemse plantensoorten vaak een betere keuze.

  De "Petunia Cascadia Chaplin" bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 4 maanden lang.

  Ja, de Petunia Cascadia Chaplin kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het wordt afgeraden om planten te eten die niet specifiek bedoeld zijn voor consumptie.

  Petunia's hebben geen eigenschappen die geluid dempen. Ze zijn voornamelijk decoratieve planten en hebben geen invloed op geluidsniveaus in een ruimte. Er zijn andere planten die wel geluid kunnen absorberen, zoals bamboe of varens.

 • Petunia Cascadia Chaplin kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren en meer bloemen te laten bloeien.

  De Petunia Cascadia Chaplin heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het meest effectief voor deze plant.

  De Petunia Cascadia Chaplin gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet verzadigd raakt. Voor een optimale groei adviseren wij om de potgrond regelmatig te bemesten.

  De Petunia Cascadia Chaplin groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg voor voldoende voeding, zoals compost, om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Petunia Cascadia Chaplin gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd. Vermijd plekken met veel wind, dit kan de plant beschadigen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, zoals het bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd blootstelling aan sterke wind en extreme kou om de plant te beschermen tegen bevriezing.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Bemest eens per twee weken tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verspreid en vermijd contact met de bladeren.

  Mulch kan helpen om het vochtgehalte van de grond te behouden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het beschermen van de wortels tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op mogelijke plagen, zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of roofmijten, worden ingezet om deze plagen te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vochtigheid om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Petunia Cascadia Chaplin is een prachtige bloeiende plant met diep paarse bloemen en donkere aderen die een opvallend contrast vormen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in hangmanden als bloembakken worden geplant. De bloemen van de Petunia Cascadia Chaplin bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige en kleurrijke groei van deze mooie Petunia.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.