Petunia Cascadia Pink Spark

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadia Pink Spark is een prachtige hangende plant met opvallende roze bloemen die een vleugje sprankeling toevoegen aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is zeer geschikt voor hanging baskets of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Cascadia Pink Spark houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Een veelzijdige en kleurrijke plant die zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Cascadia Pink Spark is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende het groeiseizoen en daarna afsterft. Het is daarom aan te raden om jaarlijks nieuwe planten te kopen of zelf zaailingen te kweken.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en worden vaak als eenjarige planten beschouwd. Ze kunnen meestal niet overleven in koude temperaturen onder de 0 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om ze binnen of in een beschutte omgeving te houden tijdens de wintermaanden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende voor een gezonde groei en bloei. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig aandacht nodig heeft.

  De plant heeft minimaal een ruimte nodig van 20 cm in de breedte en diepte. Het is belangrijk om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Petunia Cascadia Pink Spark groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder compact groeien.

  Je moet de plant één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of borders, waar het kleur en leven zal brengen door de insecten die het aantrekt.

  Petunia Cascadia Pink Spark is voornamelijk een decoratieve tuinplant en draagt niet direct bij aan de biodiversiteit. Het is belangrijk om ook andere planten aan te planten die verschillende insecten en dieren aantrekken en voeden. Hierdoor kan de biodiversiteit in de tuin verhoogd worden.

  De Petunia Cascadia Pink Spark bloeit van mei tot de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de Petunia Cascadia Pink Spark kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer het warm en zonnig is. Het is aanbevolen om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de "Petunia Cascadia Pink Spark" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie vanwege mogelijke giftigheid. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die gekweekt zijn voor eetbare doeleinden.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort enige geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn bladeren en groeiwijze. Het kan helpen om geluiden te dempen, vooral in combinatie met andere planten en materialen. Echter, het is niet zo effectief als speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het kan helpen om de groei te bevorderen en de bloei te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en vergeelde bladeren om de plant er gezond en verzorgd uit te laten zien. Gebruik scherpe snoeischaar om de takken net boven een bladknoop af te knippen voor een nette afwerking.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels uitdrogen, vooral tijdens warme dagen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Petunia Cascadia Pink Spark gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Petunia Cascadia Pink Spark gedijen het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, want dit kan leiden tot wortelrot. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren en de planten helpen gedijen.

  De Petunia Cascadia Pink Spark gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Tuinplanten hebben meestal winterbescherming nodig bij langdurige vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of door deze in potten naar binnen te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de kou om zo schade te voorkomen.

  Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef elke 2 weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is raadzaam om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals houtsnippers of bladeren voor beste resultaten. Mulch kan helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen, is het aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen, spint of witte vlieg. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het regelmatig schoonmaken van de omgeving van de plant en het verwijderen van dode bladeren kan ook bijdragen aan het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadia Pink Spark is een prachtige hangende plant met opvallende roze bloemen die een vleugje sprankeling toevoegen aan elke tuin of balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is zeer geschikt voor hanging baskets of bloembakken. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Cascadia Pink Spark houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om optimaal te kunnen bloeien. Een veelzijdige en kleurrijke plant die zorgt voor een vrolijke en levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.