Petunia Cascadia Cherie

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadia Cherie is een prachtige hangende plant met bloemen in een heldere kersenrode kleur. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant is ideaal voor hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Petunia Cascadia Cherie gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Met zijn opvallende bloemen en hangende groeiwijze is deze petunia een populaire keuze voor tuinen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Cascadia Cherie is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de winter zal afsterven en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden.

  Petunia Cascadia Cherie is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus prima buiten blijven staan tijdens milde winters. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen.

  Petunia Cascadia Cherie is een gemakkelijk te onderhouden plant. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Petunia Cascadia Cherie heeft ongeveer 15-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en volop kan bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan, zodat de Petunia genoeg licht en lucht krijgt.

  Petunia's prefereren over het algemeen volle zon om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kan de groei worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om Petunia's op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten zoals ik hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ik geplant ben. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef meestal meer water tijdens warmere periodes en minder tijdens koudere periodes.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Hierdoor zal je regelmatig vlinders en bijen zien rondvliegen in de tuin. Deze eigenschap maakt de plant ook aantrekkelijk voor biodiversiteit in je tuin.

  Petunia Cascadia Cherie draagt niet bij aan de biodiversiteit in de tuin, omdat het een eenjarige plant is die weinig voedsel of schuilplaatsen biedt voor insecten en andere dieren. Het is voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden en heeft niet veel toegevoegde waarde voor de lokale ecosystemen. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten die wel bijdragen aan biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot aan de eerste vorst in het najaar en bloeit ongeveer 3 tot 4 maanden lang.

  Ja, de Tuinplanten genaamd Petunia Cascadia Cherie kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. Het zal bloeien en groeien het beste op een plek met veel zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. De bloemen en bladeren van de plant zijn giftig en kunnen schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant te eten.

  Nee, tuinplanten zoals de Petunia Cascadia Cherie hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De plant heeft voornamelijk esthetische en luchtzuiverende kwaliteiten.

 • Om de plant mooi en gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de bloei en zorgt voor een verzorgde uitstraling. Snoeien kan ook nodig zijn om de plant compact en vol te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatting om ziektes te voorkomen.

  De Petunia Cascadia Cherie heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om een optimale groei en bloei te stimuleren. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de afvoer van water belemmeren.

  De Petunia Cascadia Cherie gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek tegen harde wind.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om te zorgen voor voldoende bescherming voor deze tuinplant. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef af en toe wat plantenvoeding voor een extra boost.

  Bemest de plant regelmatig met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en bloeiend te blijven.

  Mulchen bevordert vochtbehoud en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors.

  De ideale grondzuurtegraad voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen zoals compost.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten en plagen. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is door ze met de hand te verwijderen of te spoelen met water. Een natuurlijke vijand zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadia Cherie is een prachtige hangende plant met bloemen in een heldere kersenrode kleur. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De plant is ideaal voor hanging baskets en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Petunia Cascadia Cherie gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Met zijn opvallende bloemen en hangende groeiwijze is deze petunia een populaire keuze voor tuinen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.