Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' is een compacte en bossige plant met heldergroene bladeren die een lichte citroengeur kunnen hebben. De bloemen van deze plant zijn roze en hebben vaak een donkerdere ring in het midden, waardoor ze een opvallende uitstraling hebben. 'Robe' bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en is een geliefde keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Met zijn kleurrijke bloemen en frisse geur is de Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium is geen groenblijvende plant. In de winter verliest deze plant zijn bladeren en komt in rust. Het is daarom belangrijk om hem vorstvrij te overwinteren.

  Pelargoniums zijn over het algemeen niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Ze moeten binnenshuis worden gehouden tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de planten te beschermen tegen temperaturen onder de 7 graden Celsius.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden, ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in de volle zon. Ze bloeien het beste wanneer ze regelmatig worden bemest en uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Het zijn sterke planten die weinig last hebben van ziekten of plagen.

  Pelargonium 'Robe' heeft minimaal een ruimte van 30 cm nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende luchtige grond rond de wortels te hebben. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor de wortels om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Pelargoniums groeien het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Kies dus een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  Deze tuinplant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Pelargoniums staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Hierdoor kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin of bloembed om deze nuttige insecten aan te trekken. Het is belangrijk om de plant regelmatig te onderhouden en te voorzien van de juiste omstandigheden om de bestuiving te bevorderen.

  Pelargoniums worden niet beschouwd als bijzonder gunstig voor biodiversiteit, omdat ze geen voedsel of schuilplaatsen bieden aan inheemse dieren. Echter, ze kunnen wel bijdragen aan de esthetische waarde van een tuin en aantrekkelijk zijn voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om een verschillende variëteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar. Het sap en de bladeren kunnen maagproblemen veroorzaken bij consumptie. Het is daarom het beste om deze plant niet in te nemen.

  Pelargoniums hebben geen directe geluidsdempende eigenschappen, maar kunnen wel helpen bij het creëren van een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin. De planten kunnen geluiden niet absorberen of dempen zoals bijvoorbeeld een muur of tapijt dat wel kan. Over het algemeen worden planten in de tuin niet gebruikt voor geluidsdemping, maar meer voor decoratieve doeleinden en het bevorderen van biodiversiteit.

 • Pelargoniums dienen regelmatig te worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide stelen. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van de originele hoogte.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig wordt. Geef de plant regelmatig water en vloeibare meststoffen voor optimale groei.

  De Tuinplanten groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vochtigheid tijdens de groeiperiode.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Het is belangrijk om Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' in de winter te beschermen tegen vorst door de plant naar binnen te halen of te bedekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan sterke wind. Houd de grond rondom de plant vochtig, maar niet doorweekt, om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een betere bloeiprestatie. Bemest tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de planten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op bladluizen en spintmijten is belangrijk. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' is een compacte en bossige plant met heldergroene bladeren die een lichte citroengeur kunnen hebben. De bloemen van deze plant zijn roze en hebben vaak een donkerdere ring in het midden, waardoor ze een opvallende uitstraling hebben. 'Robe' bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen en is een geliefde keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Met zijn kleurrijke bloemen en frisse geur is de Pelargonium (Zonale Grp) 'Robe' een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.