Fuchsia Fuseedia Rose and Blue

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia Fuseedia Rose and Blue is een prachtige, opvallende plant met felroze en blauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en contrasterende kleuren, waardoor ze een echte blikvanger zijn in de tuin of op het balkon. De plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De Fuchsia Fuseedia Rose and Blue gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn unieke kleuren en vormen is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen zullen blijven, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan een tuin omdat het kleur en leven geeft, zelfs als andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld te bedekken met een beschermhoes. Hij gedijt het beste in een tuin met beschutting tegen harde wind.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor vochtige grond en plaats de plant op een plek met halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende luchtstroom rondom de plant en plant deze op een zonnige plek in de tuin. Houd rekening met eventuele begeleiding of ondersteuning van de plant tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Het is belangrijk dat ze voldoende licht krijgen, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn. Kies daarom een plek met lichte schaduw voor een optimale groei.

  De Tuinplanten zoals de Fuchsia Fuseedia Rose and Blue hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om het water 's ochtends vroeg of 's avonds laat te geven om verdamping te verminderen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Tuinplanten zoals deze spelen een belangrijke rol in het aantrekken en ondersteunen van bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor extra kleur en variatie in de tuin, waardoor het een positieve invloed heeft op de lokale flora en fauna. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen blijven doorgaans enkele weken tot maanden bloeien.

  De plant kan wel wat zon verdragen, maar het is beter om hem te beschermen tegen de volle zon. Het liefst staat hij op een plekje met wat schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Nee, de Fuchsia Fuseedia Rose and Blue is niet eetbaar en wordt alleen gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn opvallende bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, deze plant geeft een matige geluidsdempende werking in de tuin. De bladeren en bloemen absorberen de geluidsgolven en verminderen zo de reflectie van het geluid. Dit kan helpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren in de tuin.

 • Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Probeer de plant tijdens het groeiseizoen minstens één keer te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een laag water komen te staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende en vruchtbare bodem nodig om optimaal te groeien. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 en vermijd wateroverlast. Een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen draagt bij aan een gezonde groei en bloei.

  De "Fuchsia Fuseedia Rose and Blue" gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw staan. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en vrieskou. De grond moet goed doorlatend en vochtig zijn.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een dikke laag mulch rond de wortels aanbrengen. Daarnaast kan je de plant ook bedekken met een fleecehoes of noppenfolie. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat tijdens koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Gebruik bij voorkeur een langzaam werkende meststof voor een geleidelijke voeding.

  Mulchen van tuinplanten is belangrijk omdat het helpt de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de planten te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch is aanbevolen voor een gezonde groei en bloei van de planten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en houd een kleine afstand tussen de mulch en de stam van de plant om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor de gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Bij ongediertebestrijding is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Spuit bij eenplaag met een milieuvriendelijke zeepoplossing of biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia Fuseedia Rose and Blue is een prachtige, opvallende plant met felroze en blauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en contrasterende kleuren, waardoor ze een echte blikvanger zijn in de tuin of op het balkon. De plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De Fuchsia Fuseedia Rose and Blue gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn unieke kleuren en vormen is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.