Calibrachoa 'Carillon Rose'

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa 'Carillon Rose' is een hangende plant met kleine, roze bloemen die lijken op die van petunia's. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant groeit compact en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale keuze is voor drukke tuiniers. 'Carillon Rose' gedijt goed in zonlicht en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Het is een populaire keuze voor hanging baskets en borders vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calibrachoa 'Carillon Rose' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege de continue groei en bloei.

  Deze tuinplant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij temperaturen onder de 5°C. Het is belangrijk om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou. Het is een seizoensgebonden plant die meestal als eenjarige wordt gekweekt.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basiszorg nodig. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Ook snoeien om de groei te bevorderen is aan te raden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Planten hebben ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om gezond te blijven.

  Calibrachoa 'Carillon Rose' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook wel gedijen in lichte schaduw. Echter, de plant zal minder bloemen produceren en mogelijk minder compact groeien in de schaduw. Het verdient dus de voorkeur om de plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door de nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Calibrachoa 'Carillon Rose' is geen inheemse plant en draagt daardoor niet bij aan de biodiversiteit. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het planten van inheemse planten zou een grotere bijdrage leveren aan biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 5 maanden duren.

  Ja, de Calibrachoa 'Carillon Rose' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die zich goed ontwikkelt in een zonnige omgeving. Houd de grond goed vochtig tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Sommige tuinplanten kunnen giftige stoffen bevatten en zijn daarom niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om voor consumptie altijd te controleren of een plant eetbaar is.

  Nee, Calibrachoa 'Carillon Rose' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de plant netjes en gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan je hem eventueel terugsnoeien tot de gewenste grootte. Snoei in het voorjaar ook eventueel dode of beschadigde takken weg voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Calibrachoa 'Carillon Rose' heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur voor potgrond met een luchtige structuur.

  Calibrachoa 'Carillon Rose' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en niet te nat blijft. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed gedraineerde grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven groeien. Deze tuinplant kan goed geplant worden in bloembakken, hanging baskets of borders.

  Deze plant kan niet goed tegen vorst en heeft winterbescherming nodig zoals een dikke laag mulch of een beschermende hoes. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de wortels niet te nat staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg in het voorjaar wat mest toe voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch is handig om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het helpt de wortels geïsoleerd en beschermd te houden tijdens koudere periodes. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren wordt gelegd.

  De zuurgraad van de bodem voor de Calibrachoa 'Carillon Rose' moet neutraal tot licht zuur zijn. Planten gedijen het beste in een bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Calibrachoa 'Carillon Rose', kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Het is ook aan te raden om de planten gezond te houden door voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Calibrachoa 'Carillon Rose' is een hangende plant met kleine, roze bloemen die lijken op die van petunia's. De bloemen bloeien rijkelijk en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Deze plant groeit compact en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale keuze is voor drukke tuiniers. 'Carillon Rose' gedijt goed in zonlicht en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Het is een populaire keuze voor hanging baskets en borders vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.