Trachelium caeruleum 'Passion in Violet'

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' is een prachtige vaste plant met paarsblauwe bloemen en een volle bossige groeiwijze. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 centimeter en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Passion in Violet' is geliefd vanwege zijn intense kleur en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor borders en bloembedden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook als snijbloemen worden gebruikt. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en een lichte standplaats en de plant zal goed gedijen. Het is een sterke kamerplant die weinig problemen geeft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Geef de plant daarom een plekje in de halfschaduw of indirect licht.

  Ja, Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 3 tot 4 maanden duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn lange en kleurrijke bloei.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te plaatsen.

 • Trachelium 'Passion in Violet' kan het best worden teruggesnoeid in het voorjaar om de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen tot aan de basis af na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten om de Plant te laten groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Voeg eventueel wat meststof toe tijdens de groeiperiode voor optimale resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik om de paar weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bloemen kunnen worden verwijderd om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren voorzichtig af te nemen.

  De Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Te weinig licht kan leiden tot verzwakking en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar het niet te warm of te koud is.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, idealiter tussen de 40-60%. Zorg voor een goede ventilatie in de kamer om schimmelvorming te voorkomen. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan regelmatig besproeien van de bladeren helpen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of alkalische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Eenmaal per maand bemesten met een algemene kamerplantenmeststof is voldoende om Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd overbemesting om schade te voorkomen. Controleer regelmatig de bladeren en de groei van de plant om te bepalen of de bemesting adequaat is.

 • Omschrijving

  Trachelium caeruleum 'Passion in Violet' is een prachtige vaste plant met paarsblauwe bloemen en een volle bossige groeiwijze. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 centimeter en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Passion in Violet' is geliefd vanwege zijn intense kleur en lange bloeiperiode, waardoor het een populaire keuze is voor borders en bloembedden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook als snijbloemen worden gebruikt. Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.