Oenothera 'African Sun'

Oenothera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Oenothera 'African Sun' er en smuk staudeplante med klare gule blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne har en diameter på cirka 5 centimeter og sidder i klaser på lange stængler. Planten trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. 'African Sun' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og trives godt under tørre forhold.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret og er bare om vinteren. Det er en haveplante og blomstrer primært om sommeren.

  Haveplanterne er generelt vinterhårdføre ned til cirka -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer, for eksempel ved at bruge muld eller et beskyttelsesdække. I strenge vintre kan de muligvis have brug for ekstra beskyttelse.

  Ja, denne plante er meget nem at passe og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vandingerne og lejlighedsvis gøde for optimal vækst. Derudover anbefales det at fjerne døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Planten kræver mindst en plads på omkring 30 til 40 centimeter i bredden og dybden. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for at fremme sund vækst. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at forhindre overdreven vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre ordentligt. I skyggen vil plantens vækst være begrænset.

  Havekulturer har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden godt fugtig og ikke lade planten tørre ud. Generelt anbefales det at give planten vand en gang om ugen.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de farverige blomster og den søde duft. Dette gør den til et smukt bidrag til en have for at tiltrække disse nyttige bestøvere. Det er et fremragende valg for haveejere, der ønsker at skabe en livlig og blomstrende have.

  Planten bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække sommerfugle og andre insekter. Dette kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven. Det skaber et varieret og sundt miljø for forskellige dyrearter i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Denne plante klarer sig godt i fuld sol og vil trives der. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Generelt har denne plante få problemer med skarpt sollys.

  Nej, planten Oenothera 'African Sun' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster. Spis ikke dele af planten, da de muligvis kan være giftige.

  Ja, planten har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante til haven.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at fremme formen og blomstringen. Fjern visne blomster regelmæssigt for at stimulere nye blomsterknopper. Beskær døde eller beskadigede dele af planten for at fremme dens sundhed.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren har planten mindre brug for vand end om sommeren.

  Oenothera 'African Sun' har brug for veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at potten er stor nok, og at der er tilstrækkeligt med drænhuller. Vand regelmæssigt, men undgå at rødderne konstant står i vand.

  Jorden skal være godt drænet og helst forblive let fugtig. En humusrig og frugtbar jord er ideel for optimal vækst. Undgå tunge eller kompakte jorde, der kan holde på vand.

  Oenothera 'African Sun' trives bedst på en solrig placering i haven. Placer planten et sted med veldrænet jord og tilstrækkelig plads til at vokse. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte haven planter mod kolde temperaturer og frost. Tænk på at dække dem med et mulchlag, fleece eller fiberdug for at beskytte rødderne. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for god dræning i jorden. Fjern regelmæssigt gamle blomster for at fremme blomstringen.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen for at fremme vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt formuleret til blomstrende planter. Prøv at bruge organiske gødninger for en sund vækst og blomstring.

  Mulch omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost eller træflis. Sørg for, at mulchen ikke er i direkte kontakt med plantens stængler for at undgå råd.

  Planten trives bedst i sure til neutrale jordarter med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørvemuld eller kompost. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  For at undgå skadedyr hos planten Oenothera 'African Sun' er det vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og blomsterne for lus, snegle og larver. Derudover kan det hjælpe at sprøjte planten med en blanding af vand og mild sæbe for at skræmme skadedyr væk. Endelig kan placering af naturlige fjender som marihøner eller fugle hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Oenothera 'African Sun' er en smuk staudeplante med klare gule blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne har en diameter på cirka 5 centimeter og sidder i klaser på lange stængler. Planten trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. 'African Sun' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og trives godt under tørre forhold.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.